x

Dødsmesse på Spot Festival

Dødsmesse på Spot Festival

Spot Festival har dannet ramme om mange bemærkelsesværdige samarbejder gennem tiderne, ikke mindst mellem rytmiske og klassiske musikere, såsom Oh Land og Ave med stort orkester, men det er første gang, festivalen kan præsentere en regulær dødsmesse.

"Requiem – Snow Falls as Snow" hedder samarbejdet udført af den til lejligheden sammensatte konstellation Youroland, der i kernen består af mezzosopranen og operasangeren Andrea Pellegrini (kendt fra blandt andre flere Martin Hall-samarbejder, senest albummet "If Power Asks Why" fra 2012) samt produceren, keyboardspilleren og komponisten Christoffer Møller (Tim Christensen med flere) som idémagerne. Samarbejdet udgøres også af guitaristen og co-produceren Lars Skjærbæk, det eksperimenterende klassiske ensemble Lydenskab og den interaktive mediedesigner Signe Klejs. Skabelsesprocessen har desuden involveret tøjdesigneren Dorrit Shoshan, fem til lejligheden udvalgte europæere, der hver især har skrevet digte med baggrund i den katolske, latinske dødsmesse, samt forfatteren Josefine Klougart, som har videreskrevet og fortolket de fems ord.

Moderne requiem til moderne mennesker

– Det er et requiem, ja. Men det falder ikke helt ind under traditionen fra den klassiske musiks messe for de døde. Det er et moderne requiem skrevet til moderne mennesker, som gerne må få os til at tænke på døden, men i lige så høj grad også livet, fortæller en af ophavsmændene, Christoffer Møller om det store værk, som både trækker på rockens og den klassiske musiks sans for dramatik, men også lyrisk følsomhed og melodiøsitet.

"Requiem – Snow Falls As Snow" udkommer også som album 22. april. Foruden Spot bliver værket også opført i Horsens, og så vil Youroland til at arbejde på at afsætte musikken internationalt.

– Vi vil meget gerne rejse med det, og ser ikke musikken som typisk dansk, men som typisk europæisk. Det ér niche-musik, men vi har en formodning om, at det kan afsættes – både til kirker og til det klassiske koncert-forum, siger Christoffer Møller og tænker ikke bare på de nærmeste nabolande, men også de katolske lande med netop den latinske tradition dybt inde på livet.

Spot Festival foregår den 3.-4- maj i og omkring Godsbanen og Musikhuset i Aarhus. Billetter til Spot Festival kan findes via GAFFA Live

Lyt til GAFFAs Spot Festival playliste og følg Spot Festival med Follow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA