x

Markant engelsk producer død

Markant engelsk producer død

Veteranen og produceren Andy Johns, der arbejdede på klassiske album for Led Zeppelin, The Rolling Stones, Jimi Hendrix, Van Halen og mange andre, er død i en alder af 61 år. 

Nyheden blev bekræftet af sitet Billboard.biz af guitaristen Stacy Blades, som var ved at arbejde på et unavngivet projekt med Johns, indtil produceren blev indlagt på hospitalet sidste uge.

Der er ikke umiddelbart nogen officiel årsag til den engelskfødte Johns død. Andy Johns var i øvrigt lillebror og onkel til producerne Glyn og Ethan Johns. Blades udtalte dog, at én af årsagerne til indlæggelsen skyldtes leverproblemer. 

Twitter blev herefter hurtigt fyldt med hyldester. Red Hot Chili Peppers' trommeslager Chad Smith skrev, at Johns "har lavet noget af min absolutte yndlingsmusik", imens tidligere Deep Purple- og Black Sabbath-medlem Glenn Hughes twettede "Større end livet – Du er elsket, Andy."

Johns  valgte hurtigt at lægge sine tidlige ambitioner om at blive den bedste bassist nogensinde på hylden, og i stedet følge i sin brors fodspor ind i studieverdenen. Han begyndte sin karriere som bånd-operatør i Londons berømte Olympic Studios, hvor han hjalp Eddie Kramer med indspilningerne af Jimi Hendrix Experiences "Axis: Bold as Love".

"I de dage kunne du gå ind i et studie-lokale, hvor Joe Cocker var ved at arbejde, i næste øjeblik arbejdede du med Jimi Hendrix, og længere nede ad gangen var Eric Clapton ved at lave noget," huskede Johns tilbage under et interview med Universal Audio. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA