x

The Sandmen på efterårsturné

The Sandmen på efterårsturné

Danske The Sandmen havde indtil december sidste år ikke turneret siden 2008, men kort før jul indtog bandet de danske landeveje med koncerter i København, Aarhus, Odense, Esbjerg og Randers. Koncerterne blev så store tilløbsstykker – blandt andet blev Store Vega udsolgt flere uger før koncerten – at Allan Vegenfeldt & Co. besluttede at fortsætte succesen med yderligere fem koncerter i maj i byer, der ikke blev besøgt i første omgang.

Nu har gruppen så annonceret en lille efterårsturné til Aarhus, København og Næstved i dagene 8.-16. november.

Gruppen står bag hits som "Western Blood", "House in The Country", "Weather With Heather", "5 Minutes Past Loneliness" og "Snowman".

Livekoncerternes line-up bliver med sanger Allan Vegenfeldt, Michael Illo Rasmussen på trommer, Stefan Moulvad på guitar, Jens Hein (Raveonettes, Howl Baby Howl med flere) på bas og Palle Hjorth (Savage Rose, Peter Sommer med flere) på keys og Hammondorgel. De to sidstnævnte er nytilkomne i forhold til 2008, mens bassist Ole Wennike til gengæld er gået ud.

The Sandmen blev dannet tilbage i 1985, gik i opløsning i 1995, og i 2003 blev bandet gendannet. Siden har de udgivet en opsamlingsplade med firsernes og halvfemsernes hits og to nye roste album i 2006 og 2008. I 2009 kunne man dog læse på spillestedet Pumpehusets hjemmeside, at bandet holdt pause på ubestemt tid, på grund af "uoverensstemmelser internt i bandet i øjeblikket." De aflyste alle deres koncerter i 2009, men blev altså genforenet i 2012 med en lidt ændret lineup.

Da The Sandmen gæstede VoxHall i Aarhus 8. december uddelte GAFFAs anmelder fem stjerner under overskriften "Ole Lukøjerne er vågnet op til dåd – med nyt blod i årerne".

I forbindelse med koncerterne i december udgav The Sandmen i øvrigt livealbummet "Live In Copenhagen", som GAFFAs anmelder Jan Opstrup Poulsen tildelte fire stjerner og blandt andet følgende ord: "Det er på én gang ustruktureret og helt fast i kødet, hvor der bliver leveret en ret bidsk guitarrock med masser af plads til leg."

Gruppen spiller i følgende byer:

8. november: VoxHall, Aarhus

15. november: Store Vega, København

16. november: Vershuset, Næstved

Forsalget er netop startet. Find billetter via GAFFA Live og de respektive spillesteders hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA