x

Tønder Festival præsenterer internationalt topnavn

Tønder Festival præsenterer internationalt topnavn

Tønder Festival har netop offentliggjort endnu en stribe navne til årets festival.

Sinéad O'Connor er muligvis mest kendt fra Prince-sangen "Nothing Compares 2 U" fra 1990. Det var i MTV's storhedstid, og musikvideoen med O'Connors smertefulde stemme og tårer i frit løb er efterfølgende gået over i musikhistorien. Til årets koncert kan O'Connor opleves med band, og med sig i bagagen har den 46-årige sangerinde albummet "How About I Be Me (And You Be You)?" der udkom i 2012. Et album, der fik meget fine anmeldelser, blandt andet fire stjerner af GAFFA

Den unge norske sanger og sangskriver Jonas Alaska har med sin vokal og sikre sans for et folk-orienteret singer/songwriter-univers løftet sig op som et af de nye store navne på den nordiske scene. I hjemlandet er han blevet udråbt som Norges svar på Bob Dylan, og den 29. april udkommer hans andet album i Danmark. 

Den irske kvartet Tupelo blander americana med egne irske rødder. De har spillet for 80.000 curling-fans på Croke Park i Dublin og samarbejdet med den fremadstormende irske sangerinde Imelda May. I 2011 udkom debuten "Dirty Money", og singlerne "Firefly" og "Don't Let Go" har fået masser af airplay på irske radiostationer. Selvom inspirationen især er hentet fra amerikansk musik, er der i Tupelos akustiske irske folk-lyd stadig et ekko fra festerne i Dublins Temple Bar-distrikt og genklang af irske balladgroups som The Dubliners at spore. 

The White Album (billedet), dansk neo-nordisk folktrio med blandt andre Frederik Vedersø fra The Eclectic Moniker, der sidste år også besøgte festivalen. I år er han tilbage, i selskab med Claus Arvad og Jakob Eilsø, der sammen serverer skovhugger-folk direkte fra hjertet, og selvom lyden er inspireret fra amerikanske neo-folk'ere som Bon Iver og Iron & Wine, så er der en umiskendelig nordisk tone, der lyder af vemod og længsel. 

De nye navne føjer sig listen på årets festival, der allerede rummer:

Flogging Molly (USA), Billy Bragg (UK), Carolina Chocolate Drops (USA), Pokey LaFarge (USA), Mads Langer (DK), The Barr Brothers (CAN), Red Molly (USA), Meschiya Lake & The Little Big Horns (USA), Dervish (IRL)

Tønder Festival 2013 afholdes i dagene 22.-23.-24.-25. august og billetter kan købes via tf.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA