x

Musik er godt for hovedet

Musik er godt for hovedet

"De fleste mennesker tror, at løsningen på aldersrelaterede problemer vil komme fra medicin, stamceller eller genetisk manipulation. Jeg tror, at de fleste fordele og de bedste resultater kommer fra at arbejde med hjernen,” siger professor i neurologi Michael Merzenich, der leder forskningscentret Posit Science i San Fransisco, til Forbes Magazine.

Så hvis du stadig bor hjemme, har du en undskyldning, når mor banker i gulvet med kosten og skriger, at du skal skrue ned – du sidder jo bare og træner hjernen. Hvis du så kombinerer forlystelserne med dans, så skulle den være hjemme - din hjernekapacitet vil vokse, selvom mor måske bliver ekstra frustreret, når den høje musik bliver blandet med din ivrige trampen rundt.

Det hele handler om at holde hjernen i gang, hele livet, og det er det, professor Merzenichs forskning søger at bevise. Ting som at lære sprog, spille musik og dans kræver hjernegymnastik - det gør det at jonglere og lægge puslespil også, men det skal du måske ikke nævne over for mor, når hun efterlyser mindre larmende alternativer til din "hjernetræning" på dit værelse...


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA