x

Kate Bush modtager fornem orden

Kate Bush modtager fornem orden

Den engelske sangerinde og sangskriver Kate Bush modtog i går den fornemme orden CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire), som blev overrakt hende af dronning Elizabeth på Windsor Castle, skriver BBC.

Kate Bush, der sjældent viser sig i offentligheden, ønskede ikke at tale med pressen i forbindelse med ceremonien. Hun udsendte dog en pressemeddelelse, hvor hun udtalte:

"Jeg er utrolig begejstret over at modtage denne store ære, som jeg deler med min familie, venner og musikerkolleger og alle, som har været en vigtig del af det hele. Nu har jeg noget helt særligt at hænge på mit juletræ."

Ved gårsdagens ceremoni var der også ordener til de to roere Helen Glover og Heather Stanning og deres træner Robin Williams. De to roere var de første kvindelige britiske roere, der har vundet guld ved OL, hvilket skete i London i sommer.

Blandt andre sangerinder, der har modtaget ordenen, kan nævnes Shirley Bassey og den klassiske sangerinde Kiri Te Kanawa.

Kate Bush debuterede i 1978 som 19-årig med singlen "Wuthering Heights" og albummet "The Kick Inside", der begge straks blev kæmpehits. Siden har hun udgivet en stribe anmelderroste og velsælgende plader, blandt andet "Hounds Of Love" fra 1985 med storhittet "Running Up That Hill". I de senere år er der imidlertid blevet længere og længere mellem hendes pladeudgivelser, ligesom Kate Bush bortset fra en enkelt gæsteoptræden hos Dave Gilmour i 2002 ikke har performet live siden 1980'erne. Hun har kun en enkelt gang, tilbage i 1979, været på en egentlig turné. Hendes seneste og tiende studiealbum, "50 Words for Snow" fra 2011, fik de maskimale seks stjerner af GAFFAs anmelder Henrik Friis under overskriften "Endnu mere tålmodig, endnu flottere dybder, endnu mere eventyragtig – endnu mere Kate Bush".

I forbindelse med udgivelsen af "50 Words for Snow" gav den temmelig pressesky Kate Bush et eksklusivt interview til GAFFA, hendes eneste interview med det dansk medie i dette årtusinde. Læs interviewet her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA