x

Nye navne til Spot Festival

Nye navne til Spot Festival

Om under en måned afholdes Spot Festival i Aarhus. Dagens tilføjelser består af fire nye navne samt KarriereKanonens 12 finalister.

De københavnske postpunkere Ocean View ignorerer normerne og ser stort på glitzy markedsføring med deres rene og ærlige DIY-tilgang. Desperat og aggressiv er de ord, der er brugt om debutalbummet, "No End"

Indians aka. Søren Løkke Juul (billedet) debuterede i januar på det britiske label 4AD med følsom vokal, åbne guitarakkorder og elektroniske klangflader, men allerede i 2012 turnerede han i USA som support for store acts som Beirut og Other Lives og er blevet sammenlignet med blandt andet Bon Iver.

De to bagmænd bag kvartetten Helsinki Poetry er ikke ukendte på den danske musikscene, for Ebbe Frej og Rune Vigil har tidligere været medlemmer af bands som Late Parade og epo-555. Sammen laver de to nu drømmende elektropop, og de har ladet sig inspirere af forskellige verdensbyer i deres tekster.

Mont Oliver lover et udtryk, hvor The Bronx møder den jyske westcoast. På en bund af rå hiphop-beats synger forsangeren med en stemme som en amerikansk patossanger fra 60′erne og leverer en personlig og særegen lyd.

Jeppe Just Instituttet nærer en kærlighed til musikalsk skrammel-æstetik blandet med arkade-musik og 70-80'er-synths. Den musikalske inspiration er alt fra lirekasser til børneviser. De spiller på hjemmelavede instrumenter, der bliver bygget op af blandt andet slagtøj, isenkram, køkkenudstyr, jernstænger, wires og stiger. Bandet har også en forkærlighed for musikalsk sav og legetøjsinstrumenter.

Den storstilede og ambitiøse talentkonkurrence, KarriereKanonen, har i år haft rekordmange ansøgere. Næsten 1400 håbefulde kunstnere har tilmeldt sig, og nu er de 12 finalister så udvalgt, der alle får chancen for at optræde på årets Spot. 

Hiphopgruppen Vild $mith smækker flabede rim på disken og lover at levere varen med stor underholdningsværdi. Sangeren Amin Karami er en stemningsfuld og følelsesbetonet affære, der udspringer af den danske urban-bølge, der også har fostret soul-popper Dean Thompson, som har fået musikken ind med modermælken fra sin jamaicanske far, der blandt andet har turneret Danmark tyndt med Natasja. 

Også Kinch taler urban med en international lyd, som låner fra både M.I.A.s kantede pop og Robyns næse for hits. Det er bidende popmusik, man ikke kan sidde stille til. Camillo & Grandé er dansk reggaeton, der tidligere har rykket rundt på svedende latinamerikanske dansegulve og leget med kontinentets rytmer. I en anden boldgade spiller Ilang blid og rar popmusik, og der bliver ikke lagt fingre imellem, når han åbner op for velskrevne melodier af den slags, der bliver hængende. 

City Syd skyder også med skarpt mod poppens tinder med storladen 80'er kærlighed, der hengiver sig til en solid blanding af melankoli, humor, Rugsted/Kreutzfeldt og Sneakers. 80'erne har heller ikke været forgæves hos Mikkels Munk Iversen aka Nordpå, der blandt andet har skrevet en hjemstavnshymne til sin by Aalborg med ordene "Aalborg, din havneluder, hvornår ses vi igen?"

Kejthåndet er to singer-songwriters med meget på hjerte. Det er hverdagslyrik med smerte og knuste kærlighedsdrømme, der lyder lidt som "da far var yngre". Dengang spillede de også postpunk og dyster rock, og det er lige, hvad The Minds of 99 gør med desperation og energi, samt fokus på lyrikken og stærke melodier. 

Hvis du har brug for psykedelisk rock, skal du derimod have fingrene i Helmet Compass, der er tre mand høj garagepunket energi med speederen i bund og kurs mod rockmytologiens klassiske kammer. Indiepoppede Dead Young Oaks runder KarriereKanonen af med længsel og varme, der sender dig direkte ud i en lun træhytte med en varm kop sort kaffe og en god portion folk-stemninger.

Spot Festival foregår den 3.-4- maj i og omkring Godsbanen og Musikhuset i Aarhus. Billetter til Spot Festival kan findes via GAFFA Live

Lyt til GAFFAs Spot Festival playliste og følg Spot Festival med Follow.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA