x

Courtney Love sælger dele af rettighederne til Nirvanas sange

Courtney Love sælger dele af rettighederne til Nirvanas sange

Da Kurt Cobain døde tilbage i 1994, overtog enken Courtney Love boet efter Nirvanas legandariske forsanger. Kurt Cobain definerede nærmest totalt Nirvana, og stod for over 98 procent af den publicerede tekst og musik. Nu oplyser Love, at hun ikke kan overskue at administrere de populære tekster. Der er enormt mange reklamefolk og filmskabere, der hellere end gerne vil bruge dem til for eksempel film og reklamespots. Indtil nu har det ikke været muligt at bruge Nirvanas musik, hverken til soundtracks eller til at fremme for eksempel bilsalg. Det ændrer sig måske nu.

25 procent af rettighederne er nemlig blevet købt af den tidligere administrerende direktør for Virgin Records, Larra Mestel, der nu ejer Primary Wave Music Publishing, skriver Rolling Stone. Her er Courtney Loves forklaring på hvorfor hun sælger: ”Jeg har taget mig en strategisk partner, Larry Mestel, for at hjælpe mig med at administrere hele boet, fordi det var for overvældende et arbejde. Nirvanas katalog er så massivt og så stort, og det hele er faldet ned i mit skød. Jeg ejer næsten det hele, og det viste sig at være for stor en mundfuld for mig. Jeg behøvede derfor en partner til at tage Kurts sange og bringe dem ind i fremtiden, og Larry Mestel er fyren, der kan gøre det”.

Unavngivne kilder fortæller Rolling Stone, at handelen har indbragt Love over 50 millioner $ for rettighederne, men præcis hvad salget kommer til at betyde, vil fremtiden vise. I hvert fald er både Courtney Love og Larry Mestel enige om, at de fantastiske sange, en hel generation tog til sig, ikke skal udnyttes andet end smagfuldt. De forsikrer, at vi ikke kommer til at opleve eksempelvis deodorant-reklamer understøttet af Cobains sprøde røst og fængende melodi. ”Mit mål er at holde musikken ægte i forhold til, hvem sangskriveren var og tage hensyn til, hvad hans passion og smag ville diktere i disse spørgsmål”, afslutter Mestel.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA