x

Thomas Ring: De gode fortællinger er ude i virkeligheden

Thomas Ring: De gode fortællinger er ude i virkeligheden

Thomas Ring vandt i 2010 X Factor og udkom året efter med sit debutalbum "Wrong Side of the Daylight". I næste uge, helt bestemt den 22. april, er han klar med opfølgeren, som har fået titlen "Sideways". I musikbranchen er det bestemt ikke alle forundt at udgive plade nummer to, og i dansk X Factor-sammenhæng er Thomas Ring den første vinder nogensinde til at gøre netop det. Herom udtaler han:

- Det er jeg selvfølgelig stolt af. Som du selv nævner, er det lige meget, om jeg har vundet X Factor eller ej, jeg er stolt af, at der er nogen der har sagt ja til at give min musik chancen igen. For jeg ved, hvad jeg vil lave: jeg vil lave musik i mange år frem, og det er klart, at det, at der er nogen, der støtter op omkring det, er jeg rigtig glad for.

Hvordan er processen med at lave en plade for dig?

- Nu har jeg jo kun gjort det to gange, så det ved jeg ikke rigtig. Jeg følger ikke rigtig nogen formel, men lige siden jeg som 17-årig købte en guitar, og lærte tre akkorder, har jeg bare skrevet sange. Det har aldrig været sådan "nu skal jeg skrive en sang" eller et eller andet, det kører bare sådan i underbevidstheden. Det er ligesom nogle skriver dagbog, nogle går til banko, nogle nusser i haven, det er bare noget jeg gør og ikke tænker så meget over.

Hvordan har du udviklet sig musikalsk i forhold til din første plade?

- På den første plade havde jeg måske brug for at råbe lidt højere, du ved. Der er måske blevet skruet lidt ned for blusset på den nye, jeg er blevet ældre og mere selvsikker. Det er blandt andet også derfor, at pladen hedder "Sideways", det er ligesom en ny retning jeg er ude på, og et skridt på vejen. Det har dog ikke været en bevidst ny retning, jeg skriver ikke efter at "nu vil jeg i den og den retning" musikalsk eller stiller dogmer for mig selv. Jeg gør bare det, jeg gør. Det kommer bare til mig ligesom breve der kommer flyvende en gang i mellem: nogle gange er det et rigtig godt brev, og andre gange er det et rigtig kedeligt brev, der må retur.

Koblingen af to erhverv

Ved siden af sin musikalske karriere er Thomas Ring folkeskolelærer på deltid. Ring forklarer, at han altid har haft brug for at lave noget andet ved siden af musikken, og at han rigtig godt kan lide sit job som lærer. Specielt koblingen mellem de to erhverv synes at være omdrejningspunktet for Ring, der forklarer:

- Musik er jo også meget sådan, at sangene kommer ude fra den anden verden på en eller anden måde. De kommer ikke inde fra selve musikverdenen, det gør de i hvert fald ikke for mig. Så man skal da ud og hente dem og man skal ud og opleve. Jeg så et program med James Price for nylig, han skriver jo revy-numre og er musiker, og han sagde noget, jeg meget godt kan genkende. Han skriver de gode sange, når han står i køkkenet og laver mad, fordi der kom han lige lidt væk fra det og tænkte på noget andet, og så "bum", så var der en sang. Jeg tror, det er meget det samme for mig.

Hvad mener du om den lockout, de danske folkeskolelærere i øjeblikket er udsat for?

- Jeg er ikke selv lockoutet, fordi jeg er med i en anden fagforening, så jeg går faktisk på arbejde. Jeg ved snart ikke, hvad jeg synes mere, men jeg ved, at lærerne bare grundlæggende er interesserede i at gøre deres arbejde, og gerne vil tilbage. Jeg kan godt være bekymret, når man snakker om heldagsskole og om det er det, vi gerne vil i vores samfund. Nu skal jeg selvfølgelig passe på med, hvad jeg siger, så jeg kan kun snakke ud fra egen erfaring. Med mit liv og de ting jeg har interesseret mig for, min musik for eksempel, er jeg aldrig blevet undervist i, jeg har aldrig gået på musikskole, aldrig gået til sang eller noget som helst. Det er noget, jeg har lært for mig selv og som fritidsinteresser. Jeg er derfor bange for, at heldagsskole kommer til at fylde for meget, og man glemmer, hvad børnene egentlig selv har lyst til. Jeg synes, skolen er vigtig og jeg synes, fritiden er vigtig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA