x

Vinderne af MyMusic.dk-legaterne udnævnt

Vinderne af MyMusic.dk-legaterne udnævnt

Hovedprisen, MyMusic.dk-legatet 2006, gik til den Københavnske synthpop-kvartet The Holiday Show. Bandet, der til daglig blot kalder sig The Show, indkasserede dermed de 27.500 kroner, som er blevet sparet sammen af hjemmesidens brugere i løbet af det sidste år. Med prisen følger også promotion og coaching, der skal forberede The Holiday Show på de sommerkoncerter, der følger med prisen.

- Først og fremmest takker vi for anerkendelsen. Det giver arbejdsro, at vi nu ikke behøver at vaske trapper for at spare penge sammen til vores kommende ep, og vi behøver ikke bruge mere tid på promotion end på at lave musik. Som københavnsk orkester får vi også en sjælden mulighed for at få hul igennem til Jylland og det glæder vi os rigtigt meget til”, fortæller forsanger Casper Castello og refererer til de 9 spillejobs, der følger med legatet - på Skanderborg Festivalen, Spot 12, samt 5 opvarmningsjobs for MTV-aktuelle The Alpine fra Aalborg.

Den anden pris, uHørt!-prisen på 12.500 kroner, tilfaldt den minimalistiske synth-duo Carboneids, som dermed blev udråbt til årets mest oversete band for electronica-albummet, ”Synth-syg”.

Vinderne af de to priser blev fundet efter afstemning blandt redaktionens 28 medlemmer, som har vurderet de over 40 nominerede bands over et helt års forløb:

- Vi har vurderet på baggrund af et helt års anmeldelser og diskussion. Konkurrencen var hård, men vi er godt tilfredse. The Holiday Show er elegant synthpop med en dobbelttydighed, som bandet ikke selv er helt herrer over og det giver dem kant. Vi glæder os til at se, hvordan de udvikler sig over sommeren, fortæller Martin Buck, redaktør på MyMusic.dk.

The Holiday Show har tidligere vundet Musikbarometeret 2005 på DK4 og skal snart i studiet for at indspille en ep på 6-8 numre.

Du kan få en smagsprøve ved at downloade årets vindere gratis inde på hjemmesiden, som du finder via nedenstående link. Og er du medlem af Klub GAFFA, har du med aprilnummeret oven i købet fået en gratis single med The Holiday Show som en udløber af bandets sejr i Musikbarometeret.

Klik for at smutte på MyMusic.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA