Nyhed

Rosa Lux remixer Jomfru Ane Band

Den københavnske dj er klar med tredje udspil i remix-serien med sine store danske helte

Den danske producer og dj Rosa Lux udsendte i slutningen af 2012 det første singleudspil i en serie med remixes af ikoner og nye kunstnere. Sidst i november kunne man lytte til Rosa Lux' remixes af TV-2's "Natradio" og Hannah Schneiders "For The Trees", og i januar var det Lars H.U.G.s "Mon De Kan Reparere Dig" og N*Grandjeans "Youth Will Never Leave", der blev taget under kærlig behandling. Nu er Rosa Lux klar med en ny single med remixes af henholdsvis Jomfru Ane Bands "Krisens Danse Makabre" fra 1977 og Choir of Young Believers' "Sedated" fra 2012.

Serien af singler hedder "Superheroes – Les Grand Danois", og titlen refererer til Rosa Lux' personlige danske, musikalske helte fra hendes barndom i 1970'erne og 1980'erne. Hver single består af et remix af et af hendes gamle yndlingsnumre samt et remix af en nyere kunstner. Senere bliver singlerne, både A- og B-siderne, samlet på et album. Vi har fanget Rosa Lux til en snak om hendes nye single og det kommende album.

Hvorfor har du valgt af remixe Jomfru Ane Bands "Krisens Danse Makabre"?

– Mine forældre havde et rødt kassettebånd med Jomfru Ane Bands første album med blandt andet "Plutonium" og "Krisens Danse Makabre." Det bånd hørte jeg meget og jeg har senere fundet albummet på vinyl og spillet det i mine dj-sæt med stor succes. Sangen er et fedt, venstreorienteret rap over nallerne til kapitalismen, og den passer utroligt godt til den nuværende finanskrise. (Sangen indeholder blandt andet linjerne "Der er altid en vinder / der tager det sidste, du har", red.). Jomfru Ane Bands gamle masterbånd var ellers spredt over det hele, men heldigvis havde Danmarks Rockmuseum i Roskilde fået masterbåndet til "Krisens Danse Macabre", og der kunne jeg så låne det.

Hvorfor har du så kastet dig over Choir of Young Believers og "Sedated"?

– Jeg er vild med Choir of Young Believers og hele albummet "Rhine Gold". Jeg overvejede også kraftigt at remixe sangen "Nye Nummer Et", men det blev altså "Sedated". "Sedated" har en fed 70'er-agtig vibe, der emmer af cruise, surf, The Doors og Los Angeles. Jeg kunne sige en masse teknisk om, hvorfor den sang er så god, men når alt kommer til alt, handler det om, hvad hjertet siger.

Album til efteråret

Hvordan går det ellers med din serie med singler med dine danske helte?

– Det går godt. "Sedated" er i rotation på P6, og jeg udgiver tre singler mere. Efter planen en mere før sommerferien og to efter sommerferien, og så kommer albummet, der samler op på det hele, både A- og B-siderne. Jeg håber, jeg kan holde en stor koncert med alle dem, jeg har remixet, når albummet kommer. Men jeg har temmelig travlt, for jeg skal også udgive mit album "Monsters" (fra 2011, red.) i Tyskland i maj. Efter planen holder vi releaseparty på Berghain (stor klub i Berlin, red.) 30. maj.

Sidste år sprang du ud som lead-vokalist i forbindelse med en hyldestkoncert til Sebastian i Aarhus Festuge, og det gik ganske godt. Har du planer om at synge mere fremover?

– Jeg må da indrømme, at det gav blod på tanden, at blandt andet GAFFA skrev så pænt om min stemme dér. Så jeg planlægger at synge på mit næste album, som formodentlig udkommer næste år. Jeg vil meget gerne synge, men jeg er samtidig skidebange, for jeg har jo ikke en stor stemme. Men jeg pirker lidt til dyret. Jeg har til at begynde med pitchet min stemme ned, så det lyder som en mand. Så føles det ikke helt så angstprovokerende. Men nu må vi se, hvad der sker.


ANNONCE