x

Volbeat topper hitlisten i seks lande

Volbeat topper hitlisten i seks lande

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge er ugens højeste nyhed Volbeat og deres femte album, "Outlaw Gentlemen & Shady Ladies", som går direkte ind på førstepladsen på albumhitlisten. Men ikke nok med det, Michael Poulsen & Co. ligger også nummer 1 i Norge, Tyskland, Schweiz, Østrig og Canada, nummer 2 i Finland, nummer 4 i Sverige og Holland, nummer 9 i USA – bedste placering for et dansk band her siden Aqua i 1997 (de blev nummer 7 med "Aquarium") og næstbedste placering for et dansk band nogensinde – og nummer 15 i Belgien. Albummet har samtidig solgt guld i både Danmark og Finland.

Volbeat er for tiden på en 46 koncerter lang turné i USA og Canada. Til juni udgiver de albummet i Japan, og til august besøger bandet et af landets to store festivaler, SummerSonic i Tokyo og Osaka, sammen med blandt andre Metallica og Muse.

Ugens næste nyhed på den danske albumhitliste er James Blake, der går ind på en fornem andenplads med sit andet album, "Overgrown", mens Mads Langer og "In These Waters" ligger på en tredjeplads.

Næste nyhed finder vi på en 13. plads, hvor The Knife går ind med dobbeltalbummet "Shaking the Habitual", Paramore går ind som nummer 16 med "Paramore", Pede B debuterer som nummer 18 med "Over Askeskyen 2", Mike Tramp går ind på en 21. plads med "Cobblestone Street", Nephew er nye med det digitale livealbum "Hjertestarter 10xSåLive" som nummer 30, Kurt Vile går ind som nummer 33 med "Wakin on a Pretty Daze", og Stone Sour debuterer på en 39. plads med "House of Gold & Bones part 2".

Tracklisten toppes som i sidste uge af en gammel kending, Passenger og "Let Her Go", der også – ligeledes som i sidste uge – topper streaminglisten.

Den såkaldte bit-album-hitliste, der tæller downloads fra abonnementstjenester, har også Volbeat som etter, mens den tilsvarende liste for enkeltnumre har Mads Langer og "Elephant" i toppen – han går op fra sidste uges andenplads. Det mest spillede nummer på de danske radiostationer er som i sidste uge Panamah og "Børn Af Natten".

Se alle de officielle danske hitlister her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA