x

Australsk sangerinde død

Australsk sangerinde død

Chrissy Amphlett, sangerinde i det australske band Divinyls, er død i en alder af kun 53 år, skriver Billboard.

Efter en lang kamp mod brystkræft og sklerose gik Christina Amphlett bort i går i New York. På grund af sin sklerose var hun ikke i stand til at gå i kemoterapi mod hendes kræft.

Amphlett var medstifter af Divinyls i 1980. Hun og guitaristen Mark McEntee var de eneste permanente medlemmer af bandet, som undergik mange udskiftninger i lineuppen. De udgav seks album, før de gik i opløsning i 1997. Deres største hit var "I Touch Myself" fra 1991, der blandt andet vakte en del opmærksomhed for tekstens slet skjulte seksuelle undertoner.

Et af Amphletts sidste ønsker var, at netop denne sang skal minde kvinder om, i fremtiden, at få undersøgt deres bryster jævnligt, for at forebygge brystkræft. Sådan skriver hendes mand, Charlie Drayton, trommeslager i Divinyls, i en udtalelse. Han tilføjer:

"Chrissys lys brændte stærkt. Her var et liv af passion og kreativitet. Hun levede altid fuldt ud. Med hendes kræfter af karakter og vokal styrke banede hun vejen for stærke, sexede og frimodige kvinder."

Divinyls genforenedes og udgav en single i 2006, efter de var blevet optaget i ARIA Hall of Fame (ARIA står for Australian Recording Industry Association, red.). De gik fra hinanden igen i 2009, men i det følgende år optrådte Amphlett med bandets sange sammen med et 30 mand stort orkester, som en del af "The Australian Rock Symphony".

Amphlett var også skuespiller, både på scenen og lærredet, hvor hun især blev bemærket for rollen som Judy Garland i originalproduktionen af musicalen "The Boy From Oz" fra 1998. 

Se Divinyls med "I Touch Myself":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA