x

Black Sabbaths musik er godt for planter

Black Sabbaths musik er godt for planter

Et nyt botanisk eksperiment har vist, at planter, der bliver blæst omkuld med musik af Black Sabbath, vokser hurtigere og bedre og nemmere bekæmper sygdomme.

Det er gartneren Chris Beardshaw, kendt fra BBC Radio 4 programmet "Gardener's Question Time", der står bag det opsigtsvækkende forsøg. 

Lyttere kan i fredagens kommende program høre om det botaniske eksperiment, der har fundet ud af, at Black Sabbath virker fantastisk på planters udvikling. Omvendt viser det sig, at musik af Cliff Richard derimod dræber planterne. 

Ifølge The Guardian skulle forsøget undersøge, hvilken effekt musik havde på planter, og viste, at rockmusik ikke blot giver udslag i større blomster, men også planter, der er mere modstandsdygtige over for sygdom. 

"Vi satte fire drivhuse op, hvori der blev spillet forskellig musik, for at se hvordan det påvirkede planterne. Vi havde et kontrol-drivhus, hvor der ingen musik var, et hus med klassisk musik, et hvor der blev spillet Cliff Richard og til sidst et hus, der hørte Black Sabbath", fortæller Beardshaw. Ifølge ham handler det hele om lydbølger. 

De blomster, der var udsat for blød klassisk musik voksede lidt kortere, på grund af lydbølgerne, og havde en smule mindre pest og sygdom. Blomsterne, der blev bombarderet med Black Sabbath, blev godt nok kortest, men havde de bedste og flotteste blomster og bedst modstand mod pest og sygdom. Til gengæld var planterne i Cliff Richards hus alle sammen døde.  

Beardshaw indrømmer dog, at der kan være tale om sabotage, men at det ikke har kunnet bevises.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA