x

Glemte Johnny Cash-optagelser udgives

Glemte Johnny Cash-optagelser udgives

Da Johnny Cash gik i gang med optagelserne til det Rick Rubin-producerede comeback ”American Recordings” tilbage i 1994, benyttede han lejligheden til at fortælle sønnen John Carter Cash om et lignende album, han havde indspillet tyve år tidligere. Men ingen havde i sin tid været interesseret i at udgive skrabede solooptagelser fra country-veteranen, så ”albummet” endte med at samle støv i hans store House of Cash-arkiv.

For nyligt lykkedes det så John Carter Cash at grave sin fars "glemte album" frem af gemmerne, og resultatet udkommer den 22. maj som dobbelt-cd’en ”Johnny Cash: Personal File”. Hele 49 Cash-sange har holdet bag Cash-boxsættet ”Johnny Cash – The Legend” støvet af – alt fra Tin Pan Alley-hits og traditionelle viser til selvskrevne originaler og favoritter fra samtiden.

De glemte optagelser på ”Personal File” får til juni følgeskab af en ”Live In Denmark”-dvd, og Sony BMG har angiveligt flere arkiv-udgivelser oppe i ærmet. Den store interesse for Cash-arkiverne skal ikke mindst ses i lyset af Hollywood-biografien ”Walk The Line”, der har vakt fornyet interesse for country-ikonet hos det pladekøbende publikum.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA