x

Kulturkanonen går til scenen

Kulturkanonen går til scenen

Efter en god portion debat - ikke mindst om Anders Ands plads i en dansk kulturkanon - er der blevet stille om kulturminister Brian Mikkelsens hjertebarn. Det søger hans ministerium nu at råde bod på ved i samarbejde med Det Kongelige Teater at arrangere en ”festforestilling” til kanonens ære.

Onsdag den 10. maj vil en lang række Kulturkanon-relaterede indslag gå paradegang henover de kongelige brædder. Anders And er der tilsyneladende ikke blevet plads til, men til gengæld pop/rock-navne som Tue West og Rasmus Nøhr (billedet), der begge vil give fortolkninger af kanoniserede værker. Benny Andersen, Povl Dissing og Bent Fabricius-Bjerre aka Bent Fabric er så heldige selv at være på Mikkelsens hitliste, så de vil levere egne kompositioner.

Herudover vil de forskellige kunstarter fra Kulturkanonen fylde Operahusets Store Scene på forskellig vis med indlagte overraskelser, meddeler Kulturministeriet. Forestillingen transmitteres samme aften på DR1, og billetter kan købes efter påske i Det Kongelige Teaters billetsalg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA