x

Guide: Dem skal du høre på Spot Festival

Guide: Dem skal du høre på Spot Festival

Knap er de falmede røde faner blevet pakket sammen efter Arbejdernes Internationale Kampdag - 1. maj - inden den jyske hovedby invaderes af håbefulde musikere, branchefolk og musikelskere. Det er med andre ord tid til årets Spot Festival i disse dage, og her giver GAFFA dig en hurtig guide til 12 gode navne blandt weekendens mange optrædende. 

 

1. Go Go Berlin (SCC That, fredag 17.30)

Der er pop, singer/songwritere og elektroniske indslag, men den rendyrkede rockmusik er naturligvis også repræsenteret på årets Spot Festival. Blandt andet i skikkelse af fremadstormende Go Go Berlin, der tidligere på året udsendte singlen "Raise Your Head" og nævner fuldfede inspirationskilder som The Doors, Guns 'n Roses og Kings Of Leon. 

2. Kamelia Amelie (Foyer, fredag 17.30)

Fast opvarmningstjans for succesdrengen Lukas Graham og samarbejde med Wafande foruden fem stjerner og et skudsmål som "fantastisk dansk soul-pop talent" fra GAFFAs anmelder i anledning af debutalbummet "Come What May". Jo, det kører for den danske soulsangerinde, som kan opleves i Musikhusets foyer fredag eftermiddag. 

3. Noah (Musikhusets Lille Sal, fredag 19.00)

Der er lagt an til dansabel nordisk popmusik fra Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm, når duoen Noah med hit som "Alt er Forbi" og "Over Byen" i bagagen lægger vejen forbi årets Spot Festival. 

4. Folkeklubben (SCC That, fredag 19.30)

Vi var mange, der skruede forventningerne til Folkeklubbens debutalbum i vejret allerede, da sidste års ep "Popsang" udkom. Og sandelig om de ikke blev indfriet på "Nye Tider", som udkom i sidste måned. Med Kjartan Arngrim i front diverterer Folkeklubben med dansksproget folk/rock/pop - komplet med en bismag af Gasolin', en egen kæk charme og tekster med en poetisk begavelse et godt stykke over gennemsnittet.

5. Broken Twin (Musikhusets Lille Sal, fredag 21.00)

"Broken Twin er den mest fængslende, smukke sangskriver, vi har hørt i evigheder," har det toneangivende britiske musikmagasin NME skrevet om Majke Voss Romme, alias Broken Twin. Romme udsendte sidste år ep'en "Hold On To Nothing", og trækker efter eget udsagn på inspirationskilder som Nico, Antony & The Johnsons og Feist. Hør selv hvordan den ekelektiske arv formidles, når Broken Twin lægger vejen forbi Thomas Jensens Allé fredag aften.

6. Indians (Voxhall, fredag 21.00)

Bag prædikatet Indians gemmer sig sangskriveren Søren Løkke Juul, som tidligere på året udsendte sit debutalbum på det velanskrevne britiske selskab 4AD (The National, Bon Iver, Efterklang med flere). Sidste år turnerede Juul i USA, hvor han varmede op for navne som Beirut og Other Lives. Indians er blevet sammenlignet med både Bon Iver og Animal Collective og kombinerer følsomt vokalarbejde og åbne guitarakkorder med elektroniske elementer.

7. MØ (SCC This, fredag 22.30)

Danske MØ  (billedet) er endnu en genganger fra sidste års SPOT Festival, og hun har ikke ligget på den lade side siden sidste sommer. Hun har således sluttet sig sammen med rapperens Kidds faste beat-mager Eloq og produceren Ronnie Vindahl og formået at tiltrække sig positiv opmærksomhed fra såvel britiske The Guardian samt det velansete musik-site Pitchfork. Fredag aften kan publikum glæde sig til "alt fra sydstatslig hostesafts-rap til levn fra electropunk-fortiden spiller sammen i de soulede, synthbårne popudladninger", lyder det fra arrangørerne.

8. CTM (Musikhusets Store Sal, fredag 22:35)

Både Roxy Music og 80'ernes New Romantic-bølge har stået faddere til Cæcilie Triers elektronisk funderede soloprojekt, som lægger sig i forlængelse af Triers virke i bandet Chimes & Bells. Sidste år udsendte CTM ep'en "Variations", og endnu en ep forventes at være i handlen dette forår.

9. Linkoban (SCC This, fredag 00.30)

Det er blot et par år siden, Linkoban søsatte rap-karrieren, men ikke desto mindre har hun nået både at blive bandlyst i Kina (!), optræde på Roskilde Festival og skrive kontrakt med Lucy Loves pladeselskab Superbillion Records. Sidste år slap hun ep'en "Super Into On It", og fredag over midnat står hun på scenen i Århus.

10. Nelson Can (Atlas, fredag 00.45)

De tre unge damer opererede tidligere under navnet Niels på Dåse, men der skulle et navnskift og ørehængere som "Apple Pie" til, før de for alvor fik hul igennem til et større publikum. Det seneste år er det gået stærkt for den punk-influerede trio, som blandt andet har optrådt på Roskilde Festival, EuroSonic og Spot festival - hvor de altså nu vender tilbage med deres energiske liveoptræden og iørefaldende pop-punk natten til lørdag.

11. Mariam The Believer (Voxhall, lørdag 19.15)

"En kombination af Janis Joplins styrke og Judy Garlands sårbarhed", skrev den engelske avis The Guardian med henvisning til Mariam Wallentins stemme efter en koncert i London med duoen Wildbirds & Peacedrums. Mariam The Believer er Wallentins pseudonym som soloartist, og som sådan diverterer hun med sin orientalsk kolorerede soul-pop på VoxHall lørdag.

12. Maria Timm (HQ, lørdag 23.00)

Århusianske Maria Timm viste sig som en egensindig kunstner med debutalbummet "The Plan" og ørehængeren "Dirty Place" tilbage i 2009. I marts fik vi så endelig opfølgeren "I Come Undone", og nu er der så mulighed for at opleve den tiltalende sangerinde, som tidligere har slået sine folder i konstellationer som Marybell Katastrophy og The Broken Beats.

Du kan se hele Spot Festivals program her og høre en playliste med en række af de optrædende her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA