x

Slayer-guitarist er død

Slayer-guitarist er død

"RIP Jeff Hannemann. You couldn't play a decent solo, but daym. What a loss for thrash!:("

Sådan skriver Martin Jensen, bagmand for klubben High Voltage, på sin Facebook-profil. Og chokket er til at tage at føle på. For nok var Slayer-guitarist Jeff Hanneman ikke verdens største sundhedsapostel og havde lidt af en mystisk sygdom, men alligevel forlød det for adskillige år siden, at han sammen med bandkollega Tom Araya havde skruet ned for blusset, hvad angik kokain, piller og de ting, der normalt rammer leveren. Alligevel var det netop dette vitale organ, der satte ud og betød, at Hanneman nu desværre må omtales i datid.

For det er et stort tab. Hanneman komponerede musikken til en række af Slayers absolutte fanfavoritter, bare tænk på numre som Raining Blood, War Ensemble, Mandatory Suicide, Seasons In The Abyss og South Of Heaven, og et af de fedeste metalbands overhovedet må til at finde nyt blod. På bandets hjemmeside skriver de simpelthen:

"Slayer er fortvivlede over at meddele, at deres bandmedlem og bror, Jeff Hanneman, døde omkring 11:00 i morges i nærheden af ​​sit hjem i Syd-Californien. Hanneman befandt sig på et lokalt hospital, da han var udsat for leversvigt. Han efterlader sin kone Kathy, sin søster Kathy og sine brødre Michael og Larry og vil blive stærkt savnet".

Jeff Hanneman havde de sidste tre år haft orlov fra bandet på grund af den sjælden kødædende sygdom, Nekrotiserende Fasciitis, der ifølge lægerne skyldtes et edderkoppebid. Her var guitaristen nær ved at miste en arm, men han var rapporteret i bedring efter at have gennemgået en række hudtransplantationer og genoptrænet blandt andet sit guitarspil.

Sammen med Kerry King grundlagde Jeff Hanneman Slayer i 1982. Hans baggrund var punkmusik, noget som blandt andet kom til udtryk via det Dead Kennedys-logo, han altid havde på en af sine guitarer. De to ville ret hurtigt stå for en stil, hvor de to guitarer duellerede, men hvor hovedparten af metalgenrens solister ville spille melodisk, var Slayers tilgang en helt anden og særdeles brutal stil. Sammen med orkestre som Megadeth, Anthrax og Metallica var de regnet som toppen inden for deres genre, de såkaldte Big Four.

Hannemans yndlingsalbum, som han havde en stor aktie i, var mesterværket Reign In Blood fra 1986. Han ville via sine tekster blive udsat for en del kritik, specielt da han på nummeret Angel Of Death i detaljer ville beskrive dødslægen Josef Mengeles forsøg i koncentrationslejren Auschwitz. Det måtte bandet siden høre meget for, men ifølge Hanneman selv var det mest udtryk for en stor interesse for krig, som kom af, at han kom fra en familie af soldater, der oprindeligt stammede fra Tyskland, men havde kæmpet på amerikansk side både i 2. verdenskrig og Vietnam.

Fans vil huske Jeff Hanneman iklædt yndlings football-holdet Oakland Raiders' farver, ligesom guitaren - ud over det notoriske Dead Kennedys-tag - ville reklamere for hans yndlingsvædske, nemlig Heineken-øl. Navnet ville dog her være ændret til Hanneman.

Slayer havde holdt døren åben for at Jeff Hanneman kunne vende tilbage oven på sin sygdom, men havde de sidste år turneret med forskellige guitarister til at udfylde hans plads, fortrinsvis en anden pioner inden for thrash-metal, nemlig Exodus-guitarist, Gary Holt.

Nu skal de - og vi - til at vænne os til tanken om, at Jef Hanneman ikke vender tilbage.

Jeffrey John "Jeff" Hanneman (1964-2013) - Æret være hans minde.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA