x

Meget få musikere kan leve af deres musik

Meget få musikere kan leve af deres musik

(Billedet: Big Fat Snake er et af de bands, der kan leve af deres musik i Danmark)

MetroXpress skriver i dag, at danske musikeres smarte rockstar-attituder ofte ikke har hold i virkeligheden. Måske er Prada-jakken købt for lånte penge og diamantfingerringene trukket i en tyggegummiautomat. De fleste musikere må nemlig supplere indkomsten fra deres klimpren med regulære 9 til 16-jobs. Der er simpelthen ikke kunder og spillesteder nok i Danmark til at få det til løbe rundt, i hvert fald ikke for de fleste.

”Der er højest 25 orkestre, der kan leve af at spille deres musik i Danmark. Resten er nødt til at finde en anden måde at betale regningerne på. Så derfor er der absolut ikke noget usædvanligt i, at de musikere vi opfatter som kendte, fordi man hører dem i radioen eller ser dem på tv, pludselig dukker op på den anden side af disken eller i børnenes institution”, siger Gunnar K. Madsen fra ROSA – Dansk Rock Samråd – til MetroXpress.

Gunnar K. Madsen siger desuden, at trangen til at slå igennem i udlandet for danske bands ikke kun er skabt på grund af orkestrenes forfængelighed – det er ikke bare for at blive ”rigtig” kendte, men simpelthen for at skabe et mere stabilt lønningsgrundlag, når det nu er mere eller mindre urealistisk i Danmark. ”Hvis man vil tjene penge på musik, skal man lave et jam-band eller spille dansktop. For man bliver ikke rig af at spille original musik i Danmark”, afslutter Gunnar K. Madsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA