x

The Cult til Danmark

The Cult til Danmark

Han er knap gået af scenen på Train i Århus i skikkelse af selveste Mr. Doors med hyldestkoncerten med bandet Riders On The Storm, før han er tilbage i egen krop som forsanger i lige så epokegørende The Cult. Navnet Ian Astbury er svært at glemme, hvis man har levet et fornuftigt 80’er-liv, i et hjem med radio.

De to spirituelle ”punkere” Astbury og Billy Duffy mødtes i Manchester og grundlagde gruppen The Death Cult, som i dag er kendt under det mere sobre navn The Cult. På scenen fremstår The Cult som et fandenivoldsk og skamløst orkester, der på mange måder udfylder alle rockens facetter, og på albums har Duffy og Astbury en unik evne til at skrive granit-riff og fremragende sange som "Lil' Devil", "She Sells Sanctuary", "Wild Flower" og "Ceremony".

I løbet af 80’erne og 90’erne steg The Cult til vejrs på stjernehimlen og blev en af rockens største attraktioner, men I 1995 led bandet dog en brat afslutning, da forskelligheder og uoverensstemmelser mellem Astbury og Duffy fik Astbury til at forlade bandet efter 12 år. Der skulle gå mange år, før de to var på talefod igen, men nu er tiden kommet, hvor Astbury og Duffy atter er sammen i The Cult. Dette sker henholdsvis den 23. og 24. juni, hvor de gæster København (Vega) og Århus (Train) til en genforening og rockaften af de helt store.

Billetsalget starter torsdag den 20. april kl. 10. Billetter til Train-koncerten kan købes via www.train.dk (Billetnet, Aarhus Billetkontor samt e-billet) – til Vega-koncerten kan billetter købes via Billetlugen (www.billetlugen.dk , telefon 70 263 267 samt i Fona butikkerne).


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA