x

Tønder Festival offentliggør nye kunstnere

Tønder Festival offentliggør nye kunstnere

Årets Tønder Festival løber af stablen i dagene fra den 22.-25. august, og i dag kan festivalen præsentere fem nye navne.

Der er blandt andre tale om endnu et hovednavn, i form af den engelske sangerinde Kate Rusby. BBC har kaldt hende for "The first lady of the young folkies", og det skal Rusby nu bevise på årets Tønder Festival. Med sig har hun sidste års udgivelse, "20", som var Kate Rusbys markering af de første tyve år på scenen, og albummet består af genindspilninger af sange fra hele bagkataloget.

Tønder Festival præsenterer i dag også skotske Admiral Fallow. Bandet blev dannet i 2007 i Glasgow og udgav debutalbummet "Boots Met My Face" i 2011. Bandet spiller en form for hybrid mellem folk, pop og indie og trækker på den skotske undergrund. Admiral Fallow består af Louis Abbott, Sarah Hayes, Phil Hague, Joe Rattray og Kelvin Brolly.

Guy Davis besøgte festivalen tilbage i 2008, og igen i år skal han altså stå på scenen i Tønder. Den 60-årige Davis løfter arven fra den sorte countryblues med stor autoritet. Han har udgivet adskillige albums siden 1970'erne, hvor hans seneste, "Juba Dance", er fra i år. Han er ligeledes en stor storyteller/entertainer, og blandet med musikken får Tønder-gæsterne noget for pengene med Guy Davis.

Det fjerde navn, Tønder i dag kan præsentere, er det 17 mand høje herrekor, The Spooky Men's Chorale, fra Australien. De 17 mænd vil dukke op forskellige steder i løbet af festivalen, og ifølge en pressemeddelelse kan man forvente, at de "det ene øjeblik kan lyde som fromme munke og det næste som brølende galninge".

Også en enkelt dansker har fundet vej til dagens offentliggørelse. Der er tale om en genganger fra sidste år, nemlig Lukas Graham (billedet). Sidste år trykkede Lukas Graham og band den af på den store friluftsscene, og dette var en stor succes, specielt hos det yngre publikum.

De fem navne slutter sig til programmet, der allerede tæller blandt andre Sinéad O'Connor, The Avett Brothers, Allan Olsen, Mads Langer, Jonas Alaska, Red Molly, Hudson Taylor, Folkeklubben, og Carolina Chocolate Drops.

Læs mere på festivalens hjemmeside.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA