x

Guide: Kristi Himmelfarts-feriens bedste koncerter og festivaler

Guide: Kristi Himmelfarts-feriens bedste koncerter og festivaler

For mange starter weekenden allerede i dag, og mangler du noget at bruge den forlængede weekend på, så har GAFFA her samlet nogle bud på interessante liveoplevelser, blandt andet en hel stribe festivaler.

Warehouse Festival, Odense, 8-11. maj kl. 20.00

Det er første gang nogensinde, at Warehouse Festival i Odense løber af stablen. Festivalen foregår 8-11.maj og kommer til at have en ny musikgenre på programmet hver dag. Blandt de optrædende finder vi Kissaway Trail, Suspekt, Mike Sheridan, Vinnie Who, Niklas og Alexander Brown.

Refugess of Rap støttekoncert, Radar, Aarhus, 9. maj kl. 19.00

Urban Events Aarhus, der er en organisation, som har til formål at fremme gadekultur og talenter i byen, præsenterer i samarbejde med lokale hiphop-artister og Gøglerskolen denne støttekoncert. Overskuddet går, som titlen siger, til Refugees of Rap, der betegnes som at være Syriens førende rap-gruppe. Gruppen er succesrig i Mellemøsten, men har måttet flygte til Danmark på grund af borgerkrig og forfølgelse. Koncerten skal hjælpe gruppen med at overleve, indtil krigen i Syrien er forbi. Til koncerten kan man bl.a. opleve Aarhus-drengene Ham den Lange og Marki Snore.

Pop Revo Festival, VoxHall og Atlas, Aarhus, 9-11. maj kl. 20.00

Festivalen for altanativ pop, og andet i samme genre, har i år 10-års jubilæum, hvilket fejres med stort og stjernespækket program. Blandt gæsterne til den forlængede weekend finder man The Clientele, Woods, How to Dress Well, Mikal Cronin, R. Stevie Moore og danske The Rumour Said Fire (billedet).

Melodica Festival, Aarhus, 9.-10. maj kl. 19.00

Den internationale sangskriverfestival Melodica introducerer hvert år i maj både danske og internationale sangskrivere på lokale spillesteder i Aarhus. I år, der er festivalens tredje, bliver lokationerne Backstage, Gyngen og Tir Na Nog. Der bydes primært på singer-songwriter musik til to-dages festivalen, men genrer som spoken word og electronica er også repræsenteret. Danske Mixtune for Cully og Dad Rocks! er blandt de mange optrædende til Melodica.

Fredagsrock Festival, Tivoli, København, 10. maj kl. 14.30

Fredagsrock Festival er Tivolis udgave af en endagsfestival, der indebærer seks scener og 32 bands og solister – både etablerede og nye up-coming kunstnere. På de tolv timer festivalen varer kan man opleve navne som The Broken Beats, Barbara Moleko, Veto, The Floor is Made of Lava, Freja Kirk og The Youth.

Vesterbro Festival, Den Brune Kødby, København, 10-11. maj kl. 17.00

Det er 11. gang i festivalens i historie, når Vesterbro Festival løber af stablen denne weekend. Festivalens formål er at fungere som et springbræt for ny dansk musik, og det er derfor muligt at opleve intet mindre end 80 bands og solister. Colorkaleido, Dance with Dirt, Mechanical Bird, Freja Kirk og Sofia Hedia er blandt dem, der er sluppet igennem nåleøjet til at spille på den attraktive festival.

Martin Hall, Kulturmaskinen, Odense, 10. maj kl. 22.00

Fredag spiller Martin Hall en af sine få eksklusive koncerter, der gives i anledning af hans seneste albumudgivelse "Phasewide, Exit Signs". GAFFAs Finn P. Madsen skriver om albummet: "Phasewide, Exit Signs er et gennemmusikalsk roadtrip med den altid så omskiftelige hr. Hall i foruroligende god form".

Mejlgade for Mangfoldighed, Kulturfestival, Aarhus, 11. maj kl. 12.00

Den aarhusianske endagsfestival afholdes i denne weekend for ottende år i træk, og selvom Mejlgade for Mangfoldighed er en gratis fornøjelse, har de alligevel formået et trække nogle gode musikalske navne til. De besøgende kan bl.a. opleve Sekuoia, Schultz & Forever, Ice Cream, Amanda Bøg og Sjakket.

PB43 Præsenterer, Festival, København, 11. maj kl. 12.30


Endagsfestivalen "PB43 præsenterer" finder sted på en gammel fabriksgrund på Prags Boulevard 43 på Amager, deraf navnet. Festivalen er arrangeret af den nyligt stiftede musikforening PB43 og afholdes, foruden i den gamle produktionshal, i et stort cirkustelt. Blandt de optrædende findes Murder, Alcoholic Faith Mission, Thulebasen og Rumpistol.

Öresundsfestival, Malmö, Sverige, 11.-12. maj kl. 17.00


Öresundsfestivalens finder i år sted for anden gang. Festivalen udspiller sig på forskellige spillesteder i Malmö, og der vil blive præsenteret nogle af Øresundsregionens mest interessante kunstnere lige nu. Blandt festivalens 40 navne finder man Kashmir, When Saints Go Machine, MØ, Fallulah, Penny Police, The White Album og Iceage.

Der er på nuværende tidspunkt billetter til alle de nævnte koncerter og festivaler, og du kan finde endnu flere bud på spændende liveoplevelser på GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA