x

Årets Roskilde-program offentliggjort

Årets Roskilde-program offentliggjort

Ved et stort anlagt pressemøde tidligere i dag offentliggjorde folkene bag Roskilde Festival hovedparten af navnene til årets gilde på dyrskuepladsen. Pressemødet, eller eventen som det vist hedder i disse management-tider, mindede mest af alt om noget, en smart reklamemand eller dame havde fundet på, og man kunne frygte, det skulle dække over, at det næsten færdige program ikke kunne leve op til de forventninger, man med rette kunne have efter de hidtidige offentliggjorte navne. Heldigvis skulle den frygt blive gjort til skamme.

”Vi synes selv, at det er et af de rigtig gode år (musikalsk set red.) og vi glæder os til sommer”, fortæller den musikansvarlige Rikke Øxner med tydelig begejstring. Glæden og begejstringen er til at forstå, for blandt de 102 nye navne er det lykkedes at få bl.a. de gamle feststartere fra Manchester-scenen i Happy Mondays til at komme, samt flere større indienavne, såsom Editors, Death Cab For Cutie og det nogle gange Stephen Malkmus-besatte Silver Jews. Sidst men ikke mindst, er det endelig lykkedes at få de moderigtige New York'ere i The Strokes (billedet) til at dukke op. Om netop Strokes forklarer Øxner:

”Først og fremmest springer Strokes i øjnene, når man ser plakaten, og dem har vi da også forsøgt at få i mange år. Faktisk inden de overhovedet udgav deres første plade, havde vi hørt om dem og ville have dem hertil. Nu er de her så endelig, tre udgivelser senere”.

Ser man på plakaten finder man derudover andre interessante navne, så som det danske indieband Figurines, der i øjeblikket er stor hype omkring, specielt i USA; Jenny Lewis, forsangeren fra Rilo Kiley, der her kommer på baggrund af hendes stærke soloudgivelse; det nye spændende projekt The Ranconteurs, hvor White Stripes' Jack White har slået sig sammen med vennen og pop-perfektionisten Brendan Benson samt rytmesektionen fra The Greenhornes og lavet, hvad der på papiret ser ud til at være en alternativ supergruppe.

Lægger man dertil Guns N' Roses (hvis de da dukker op), Franz Ferdinand, Morrissey, Tool, Artic Monkeys, Roger Waters, Kanye West og mange andre, ser det bestemt spændende ud, og man kan forstå, hvorfor det ifølge talsmand Espen Danielsen ”går rigtig godt med billetsalget, faktisk bedre end det plejer på nuværende tidspunkt.”

Roskilde Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA