x

Tidligere barnestjerne i musikalsk farvel til mor

Tidligere barnestjerne i musikalsk farvel til mor

Aarhusianske Anne Gadegaard var blot 11 år, da hun i 2003 vandt børne-talent-konkurrencen MGP med sangen "Arabiens Drøm". Siden fulgte albumudgivelser som "Ini Mini Miny" (2004), "Chiki Chiki" (2005) og "Annes Jul" (2006), inden Gadegaard valgte at sætte den musikalske karriere på standby.

I 2010 vendte hun for en kort bemærkning tilbage med sangen "Blah Blah" og et mindre uskyldsrent image under kunstnernavnet Anne G - samme år som hun mistede sin mor til brystkræften.

Og netop tabet af moderen - som også fungerede som Gadegaards manager - har givet stof til den aktuelle single "Bag skyerne", som ledsages af en video, der blandt andet viser en nøgen Gadegaard i et bart rum.

Omstilling til himlen

Med sin meget personlige tekst synes sangen beslægtet med Rasmus Seebachs "Den jeg er", ligeledes en elegi over en afdød forælder. I "Bag skyerne", som havde premiere igår (9. maj, red.), synger Gadegaard således blandt andet:

"Hver dag er du i mine tanker, jeg ved dit hjerte stadig banker / Både i mig, Nicklas og Mikkel er der noget af dig / kan man ringe til himlen? / Bare stil mig om til englen / For jeg ved det er der dig og mormor er".

Se videoen til "Bag skyerne":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA