x

Spot åbnes af Figurines og canadiere

Spot åbnes af Figurines og canadiere

På Spot-festivalens hjemmeside står der at: ”Anmelderroste Figurines åbner Spot-festivalpladsen på åbningsaftenen torsdag 1. juni”. Interessant. Altså at Spot vælger at lade Figurines(billedet) åbne festivalen på åbningsdagen og ikke spille åbningskoncert sidste dag, nå, spøg til side. Figurines er næsten lige kommet hjem fra Canadian Music Week i Toronto med gode anmeldelser i bagagen. Med sig tilbage har de fået følgeskab af to canadiske bands, der som et led i en slags musikalsk udveksling skal vise, hvad de dur til på Spot og får derfor æren af at åbne festivalen med Figurines og det europæiske crossover-koncertprojekt Un-Pop Classic. De to canadiske åbningsindslag er orkestrene Elliott Brod og Holy Fuck, om hvem Spot skriver:

”Elliott Brood optræder med en sælsom blanding af folk, skurrende bluegrass og dyster roots – de kalder selv stilen for death country: Dystre ballader om folkelige legender, kærlighed og mord sunget med whiskey-gennemblødt vokal og spillet på instrumenterne banjo, lap steel og antikvariske orgler. Det andet canadiske indslag, Holy Fuck spiller elektronisk musik – uden brug af laptops – med et virvar af gamle legetøjskeyboards, effektpedaler, pulserende bas og trommer. Bandet improviserer, hvilket gør live-optrædener til en uforudsigelig, levende og meget intens oplevelse.”

”Spot er traditionelt et mødested, hvor netop udveksling af erfaringer, musik og visitkort er et af hovedelementerne, og i år sætter vi lidt turbo på udvekslingsdelen ved allerede torsdag at præsentere flere sær-indslag”, fortæller ROSA- og Spot-leder Gunnar Madsen og fortsætter: ”Vi har ønsket at invitere et par nyere canadiske orkestre til at spille på Spot som opfølgning på MXD-fremstødet på Canadian Music Week, og udover at ønske det bedste for de canadiske orkestre i Europa, forsøger vi herigennem at styrke vort internationale netværk og samarbejde”.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA