Nyhed

Syretrip i Koncerthuset

To legendariske hippiebands giver et trip ”down memory lane”

To af hippie-tidens mest toneangivende orkestre Burnin' Red Ivanhoe og Young Flowers skal til vinter spille i Koncerthusets Koncertsal i København. For de trofaste fans skulle det være muligt at opleve gamle hits i ny forklædning, og for nye lyttere er dette en god chance til at få et indblik i tressernes flowerpower.

Burning' Red Ivanhoe blev dannet i 1967 og er den dag i dag stadig en stor del af dansk musik. Bandet har netop udgivet albummet "BRI", hvor GAFFAs anmelder Espen Strunk mener, at der er "kælet for den musikalske udførelse", men dog kun giver albummet tre ud af seks stjerner. Blandt Burnin' Red Ivanhoes hits findes numre som "Tingel-tangel Manden", "Gong-Gong, the Elephant Song" og "Ivanhoe i Brøndbyerne".

Young Flowers har, i modsætning til Burnin' Red Ivanhoe, holdt 40 års pause fra deres psykedeliske rock. Men på trods af den lange stilstand fra bandets egen side, hindrede det ikke den britiske musikjournalist Kieron Tyler i sidste år at genudgive bandets samlede værker. Det er i øvrigt Young Flowers' nu afdøde trommeslager Ken Gudman, der er forbilledet for den musikalske fond "Ken Gudman Mindefonden", der hvert år hylder en dansk musiker, som har ydet en særlig indsats i overenstemmelse med Gudmans musikalske dyder. Ken Gudman-Prisen anses for at være en af rytmisk musiks vigtigste priser herhjemme og har netop fået en ny bestyrelse, der består af blandt andre The William Blakes. Læs mere fondens om generationsskifte her.


Koncerten med Burnin' Red Ivanhoe og Young Flowers finder sted lørdag den 1. februar 2014. Billetter kan købes via GAFFA Live.

ANNONCE