x

Distortion præsenterer reggae, rap og bas

Distortion præsenterer reggae, rap og bas

Gadefestivalen Distortion har netop annonceret en række nye navne indenfor reggae, hiphop og dubstep. 

De seneste år har adskillige af de vildeste Distortion-fester fusioneret hiphop, dubstep og reggae, blandt andet hos festarrangørerne fra Rubadub og showmen som Cheff Records-holdet. Særligt Nørrebro er leverandører inden for genrerne, og en af de kunstnere, der for alvor har vind i sejlene i øjeblikket er dj, producer, vokalist og Cheff Records-bagmand TopGunn, der tidligere på måneden udgav debutalbummet "21". 

Til det store Final Party på Refshaleøen spiller han sine dancehall-hits live, og samme aften optræder holdet bag fornævnte Rubadub også, som efterhånden har taget hul på sit andet årti med faste søndagsfester på spillestedet Stengade. En af Rubadubs mest eksponerede bagmænd, Pharfar, giver desuden et soloshow.

Som om det ikke allerede er nok, får Final Party besøg af to lydsystemer mere: Det danske Firehouse Soundsystem og franskmændene i Stand High Sound System, der gennem et årti har udviklet deres helt egen, meget melodiøse reggae-affart, "dubadub".

Tilbage på Nørrebro bliver der endnu mere tomt, når også de mere hiphop-orienterede Cheff Records-kunstnere Sukker Lyn og Ukendt Kunstner forlader bydelen for at rejse mod Final Party på Refshaleøen.

Kan man lide sin basmusik endnu mere visionær, er der også råd at hente i Final Party-programmet. Et af de store navne inden for den eksperimenterende del af Londons klubmiljø er dj, producer og pladeselskabsejer Kode9. Som dj og producer har han gennem de seneste år genopfundet jungle-genren, og som manden bag det toneangivende pladeselskab Hyperdub har han været med til at forny, mutere og fusionere bas-tunge genrer som dubsteb, grime, hiphop og UK house.

Med sig til Final Party tager han to af Hyperdubs mest interessante kunstnere, Cooly G og Scratcha DVA, der begge huserer i det sydlige London. Og på samme scene gæster den fremadstormende alternative rapper og producer Le1f.

Ud over de allerede omtalte kunstere afslører Distortion i dag den mystiske noise-trancer Dracula Lewis fra Italien, den larmende amerikanske punk-raver Sewn Leather, det danske dj-kollektiv Yo Felles, de vanvittige tyskere fra Schlachthofbronx, den danske dj-komet Emil Lange og ikke mindst franskmanden Dj Snake, der har arbejdet med kunstnere som Lady Gaga, Akon og Pitbull.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA