x

Frank Ocean til Danmark

Frank Ocean til Danmark

Den amerikanske soul/r&b-sanger og sangskriver Frank Ocean var et af sidste års helt store internationale gennembrud. Hans debutalbum "Channel Orange" fik fremragende anmeldelser, modtog blandt andet en Grammy som "Best Urban Contemporary Album" og blev kåret til årets internationale album af GAFFAs redaktion. Nu kommer han til Danmark for første gang og giver koncert i Tap1 i København torsdag den 27. juni – i øvrigt samme dag, som hans gamle kolleger i hiphop-kollektivet Odd Future gæster Vega få kilometer derfra.

Frank Ocean indledte karrieren ved at skrive sange til kunstnere som Brandy, Justin Bieber og John Legend, blev senere medlem af hiphop-kollektivet Odd Future kollektivet og udgav i 2011 mixtapet "Nostalgia, Ultra" i eget navn, hvorfra sange som "Novacane" og "Swim Good" markerede sig på r&b-hitlisterne og førte til et samarbejde med Kanye West, Jay-Z og Beyoncé.

Sidste sommer udkom så debutalbummet "Channel Orange", som hurtigt blev et hit herhjemme, hvor det var et af de første lande, hvor det solgte guld. Alene på streamingfronten er "Channel Orange" blevet afspillet mere end otte millioner gange i Danmark.

GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr tildelte "Channel Orange" seks stjerner og skrev blandt andet: "Ocean synger fuldstændig vidunderligt, og inderligheden er lige i skabet. Ikke for meget, ikke for lidt. Og det gælder egentlig både vokal, musik og tekster. Det hele er afmålt og tilpasset. Der er en grund til alt, lige fra det minimalistiske og fine til det mere rå og skarpe. Og hver gang man lytter, dukker der endnu flere nuancer op."

Billetsalget starter fredag 17. maj kl. 09:00 gennem livenation.dk, via billetnet.dk, telefon 70 15 65 65, samt på posthuse.

Opdatering:

Fredag middag den 17. maj er koncerten allerede udsolgt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA