x

Foo Fighters-trommeslager udgiver soloalbum

Foo Fighters-trommeslager udgiver soloalbum

Siger navnet Taylor Hawkins dig noget? Ikke? Nuvel da, han er i hvert fald trommeslager i Foo Fighters. Og nu udgiver han en soloplade, eller rettere en soloplade med et band i ryggen. Albummet hedder det samme som bandet, “Taylor Hawkins And The Coattail Riders” og kan allerede nu købes over amazon.com, men er endnu ikke udsendt herhjemme.

Som det nok er mange bekendt, blev Foo Fighters startet af den gamle Nirvana-trommeslager Dave Grohl efter Nirvana-frontmand Kurt Cobains selvmord i 1994, og Grohl droppede ved samme lejlighed trommerne og sprang ud som sanger, sangskriver og guitarist. Og det er altså nogenlunde det samme, Taylor Hawkins gør nu, selvom Foo Fighters stadig eksisterer i bedste velgående (og ifølge cmt.com spiller på årets Roskilde Festival, hvor de også spillede sidste år, selvom de endnu ikke er offentliggjort af Roskilde). Hawkins' band består i øvrigt af guitaristen Gannin og Hawkins’ bror Drew Hester, der har overtaget trommerne og har været med til at producere. Chris Chaney har lagt bas på optagelserne, men er ikke decideret medlem af bandet.

På sin hjemmeside skriver Hawkins blandt andet følgende om projektet: “Vi spillede bare i min brors hjemmestudie på noget billigt udstyr, og en dag havde vi sange nok til et album. Og så blev vi enige om at udsende det, og så glemme alt om god lydkvalitet og sangstrukturer.”

Taylor Hawkins spillede i øvrigt også trommer på Alanis Morissettes omfattende “Jagged Little Pill”-turné i 1995-1996, da den canadiske sangerinde var på sit popularitetsmæssige højdepunkt.

Taylor Hawkins' hjemmeside

Foo Fighters' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA