x

Johnny Cashs sidste American-album ude i juli

Johnny Cashs sidste American-album ude i juli

Johnny Cash bliver ved med at give lyd fra sig fra countrymusikkens evige jagtmarker, og nu er der så sat en udgivelsesdato på det sidste album, han arbejdede på op til sin død. Nemlig det femte album i den såkaldte “American Recordings”-serie – akustiske optagelser af covernumre og egne sange produceret af legenden Rick Rubin (Red Hot Chili Peppers, Slayer, System Of A Down og mange flere). Albummet blev indspillet i månederne op til Cashs død 12. september 2003.

“American V: A Hundred Highways” er på gaden 4. juli og indeholder blandt andet den allersidste gang, Cash skrev kort før sin død, skriver billboard.com. “Like The 309” er titlen, og tallet refererer til et tog – et af Cashs yndlingsemner i sange ved siden af kærlighed, Gud og mord – og altså ikke en Peugeot-bil.

“Like The 309” er et af to af Cashs egne numre på albummet. Det andet, “I Came To Believe”, indspillede han også tilbage i 1984 til et album, der aldrig blev udsendt. Blandt andre sange kan nævnes Bruce Springsteen's "Further On (Up the Road)," Gordon Lightfoots "If You Could Read My Mind," Hank Williams' "On The Evening Train," Rod McKuen's "Love's Been Good To Me" og den traditionelle spiritual "God's Gonna Cut You Down."

Om det nye album udtaler Rick Rubin til billboard.com:
“Disse sange er Johnnys sidste ord. De er den mest sande afspejling af den musik, som var central for ham på det tidspunkt. Det er den musik, Johnny ville have os til at høre. Jeg tror, at “American V” er mit yndlingsalbum fra “American”-serien. Det er anderledes end de andre og har en helt andet karakter. Jeg mener, at dette nok er det stærkeste album, Johnny nogensinde har lavet.”

Johnny Cashs hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA