x

Hør dansk sangerindes frontalangreb på rockere

Hør dansk sangerindes frontalangreb på rockere

På mandag den 27. maj udgiver den esbjergensiske sangerinde og sangskriver Ninna Andreasen sit debutalbum "Barske Banaliteter". På albummet finder man blandt andet nummeret "Rockersangen", som er et frontalangreb på rockere. Ninna Andreasen bor tæt på Bandidos' klubhus i Esbjerg, og hun har flere gange oplevet vold og politirazziaer ved huset.

– Når man elsker sin by, som jeg gør, er det klart, man bliver træt af det, når der kommer nogen og ødelægger den ellers fredelige ånd, siger hun til Danmarks Radio.

– Det var slemt nok med deres adfærd, da vi kun havde Bandidos i byen, men for et par år siden rykkede HA ind i den anden ende af byen, og så begyndte konfrontationerne. De varrierer i hyppighed alt efter, hvem der sidder i spjældet, men vi har da haft bevidste påkørsler af hinanden i vores store rundkørsel, og for cirka 14 dage siden så jeg repræsentanter fra begge grupper stå og true hinanden med baseballbats på en tankstation. Det er altså for meget, siger Ninna Andreasen til Ekstra Bladet.

På sangen synger Ninna Andreasen blandt andet følgende:

"Fedt nu af, bette rocker, vi har ikke bedt om dit selskab / Banditter, engle eller anden råddenskab / I kan slås og slå ihjel, det' det eneste, I kan / Der, hvor jeg kommer fra, gør det ingen rigtig mand".

Senere synger hun blandt andet: "Og jeg er hverken allergisk over for birk eller bynke / men hold nu kæft, hvor jeg slår ud af ham der Jønke". Rockerne bliver også kaldt "amøber" og "reptilhjerner".

Ninna Andreasen får nu roser fra flere politikere. Således skriver det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht følgende på sin Twitter-profil: "Dagens modigste kvinde må være musikeren Ninna Andreasen, der sviner rockere til på sit debutalbum – respekt."

Også Esbjergs borgmester Johnny Søtrup (Vestre) bakker op om Ninna Andreasen: "Jeg ser det som en ny og forfriskende måde at få fortalt det uvæsen, at det ønsker vi ikke i vores by," siger han til Danmarks Radio.

Se Ninna Andreasen fremføre "Rockersangen":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA