x

Guldplade til Jokeren

Guldplade til Jokeren

Jokeren har nu solgt 20.000 eksemplarer af sit andet album ”Gigolo Jesus” og modtager derfor en guldplade. Det gik ellers lidt trægt salgsmæssigt for Jokeren, da albummet udkom i oktober, hvor ikke mindst Jokerens rapkollega L.O.C. løb med mere opmærksomhed for sit hurtigere sælgende tredje album ”Cassoipeia”, der kom måneden inden. Meget tydede på et tronskifte inden for dansk hiphop, hvilket flere medier da også gjorde tydeligt opmærksom på.

Men så udsendte Jokeren sin tredje single fra albummet, ”Godt Taget”, i starten af det nye år. Nummeret blev hurtigt et radiohit på højde med tidligere hits fra Jokeren som ”Spændt Op Til Lir” og ”Havnen”, måske grundet dens blanding af et tungt hiphop-beat og tekstens anti-jantelovs-budskab om, at folk skal give sig selv noget ros – også når ingen andre gør det.

Og sangen har fået god hjælp af den tilhørende video, der gæstes af stribevis af kendisser, der har givet janteloven fingeren – for eksempelvis Jørgen Leth, Klaus Riskær Pedersen og Hanne-Vibeke Holst, der ellers tidligere har været ude efter Jokeren for hans ifølge hende kvindefjendske tekster.

I en pressemeddelelse siger Jokeren og hans bagmænd:
”Så nu vil Jokeren, producerne Street Mass & Sidespor, Flamingo Records og Universal altså lige klappe sig selv på skulderen og sige ”Godt gået”. Vi forventer nemlig ikke, at førnævnte journalister gør det for os. Vi synes dog trods alt, de skal klappe sig selv på skulderen for at bidrage med disse forhastet dystre medieprofetier, der gav passende kolorit til det seneste halve år af Jokerens over 15 år lange karriere i musikbranchen. ”Godt sagt, dér. Klap jer selv på skulderen, drenge”…”

”Men på en måde fik de alligevel ret. For Jokeren, som vi kendte ham fra Den Gale Pose og ”Alpha-Han”-universet - den storsniffende, altkneppende, brovtende pralhals af en stodder – er trådt i baggrunden til fordel for en voksen mand med mere nuancerede holdninger til livet og verden, nosserne til at stå ved dem og en pen, der er skarpere end nogensinde. ”Gigolo Jesus” indeholder endda mange flere potentielle singler og hits, så I har ikke hørt det sidste fra Dansk raps grand old man endnu. Jokeren er død – Jokeren lever.”

GAFFA.dk vil naturligvis ikke stå tilbage for nogen, så vi klapper både Jokeren, hans hjemmedrenge og os selv på skulderen. Så skulle vi være dækket ind...

Jokerens hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA