x

Stone Temple Pilots sagsøger Scott Weiland

Stone Temple Pilots sagsøger Scott Weiland

I februar fyrede Stone Temple Pilots deres sanger Scott Weiland (billedet), og nu har bandet så sagsøgt ham for at fremføre deres sange og for at kalde sig et tidligere medlem af bandet, skriver The Associated Press.

I sagsanlægget, som blev anlagt i Los Angeles fredag, bliver Weiland beskyldt for at komme for sent til gruppens koncerter, for kun at kommunikere med sine bandmedlemmer gennem advokater og for at have problemer med stoffer, hvilket alt sammen bliver kaldt en forhindring for bandets indtjeningsmuligheder. Han beskyldes også for at have kontaktet Los Angeles-radiostationen KROQ og forsøgt at forhindre dem i at spille gruppens nye single, "Out of Time", hvor vokalen leveres af Stone Temple Pilots' nye sanger Chester Bennington, også kendt som sanger i Linkin Park.

"Bandet gennemgik mange problemer og mistede store muligheder på grund af Weiland," står der blandt andet i sagsanlægget.

Ifølge sagsanlægget ejer Stone Temple Pilots rettighederne til navnet Stone Temple Pilots og bandets sange og varemærker. Bandet vil nu forhindre Weiland i at synge Stone Temple Pilots' sange ved sine solokoncerter og for at kalde sig et tidligere medlem af bandet.

Omvendt mener Scott Weiland ikke, at de resterende medlemmer kan tillade sig at kalde sig Stone Temple Pilots. På sin hjemmeside skriver han følgende:

"For det første har de ikke ret til at kalde sig selv Stone Temple Pilots, fordi jeg stadig er medlem af bandet. Og vigtigere endnu, så kan de ikke rent etisk tillade sig at kalde sig Stone Temple Pilots, fordi det er vildledende og uærligt over for de millioner af fans, som har fulgt os over så mange år."

Videre skriver Weiland, at han ikke har brugt bandets navn i forbindelse med sine solokoncerter:

"Når jeg turnerer alene, er det aldrig som Stone Temple Pilots. Det er som Scott Weiland. Fansene fortjener at vide, hvad de får."

Stone Temple Pilots brød igennem i 1992 med debutalbummet "Core", hvorfra sangen "Plush" blev et stort hit og modtog en Grammy. I 2003 gik gruppen i opløsning, og Scott Weiland dannede bandet Velvet Revolver med blandt andre flere tidligere Guns N' Roses-medlemmer. I 2008 blev Stone Temple Pilots så gendannet i den oprindelige lineup, i 2010 udgav de et nyt album, i februar 2013 fyrede de Scott Weiland, og i maj præsenterede de Chester Bennington som deres nye sanger for i hvert fald den nærmeste fremtid.

I november 2010 anmeldte GAFFAs Rune-Leander Mikkelsen Stone Temple Pilots i Vancouver, og han var ikke imponeret. Dommen var: "To stjerner for det mest uinspirerende show, jeg har set længe." Læs hele anmeldelsen her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA