x

Yoav gæster landet

Yoav gæster landet

Den sydafrikanske sanger og guitarist Yoav besøger Danmark til efteråret for at give fire koncerter: 25. september i Studenterhuset i Aalborg, 26. september i Koncerthuset i København, 27. september på Posten i Odense og 28. september på VoxHall i Aarhus.

Med hjælp fra "De Sorte Spejdere", og en liveoptræden på P3, fik vi i Danmark ørerne op for Yoav før resten af verden, og efter debutalbummet "Charmed & Strange" fra 2008 vandt sangeren for alvor indpas herhjemme, og succesen fortsatte med albummet "A Foolproof Escape Plan" fra 2010.

Om "Charmed & Strange" skrev GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt: "Stortalentet har sat sig for at skabe groovy, soul-, hiphop- og clubbing-inspireret musik udelukkende ved at spille ekstremt alsidigt på sin akustiske guitar og slå på den, og så sample det hele. Resultat: Justin Timberlakes akustiske fætter – og stort set lige så fodflyttende!". Om "A Foolproof Escape Plan" skrev Christian Erin-Madsen: "Han bygger musikkens lag op ved tapping- og almindelige strengeanslag, samt dunk på guitarkroppen, som herefter loopes via pedaler. Resultatet er en nedbarberet fortolkning af clubbingscenen tilsat inspirationer fra triphop, soul, hiphop og funky beats, og det fungerer så absolut!", og beskriver desuden Yoav som værende et betagende one-man band. Begge album fik fire ud af seks stjerner fra GAFFA. 

Det sidste stykke tid har den 32-årige herre befundet sig i sin hjemby Cape Town, hvor han har indspillet sit tredje album "Blood Vine", der er inspireret af den ro, man finder, når man kun er omgivet af vinmarker. Fordybelsen i de hjemlige omgivelser skulle have resulteret i et mere fyldigt udtryk, hvor instrumenteringen på albummet har fået tilført trommer og keyboard, en instrumentering, der tidligere ellers kun har bestået af en akustisk guitar, samt et par effektpedaler og samplere. Det bliver i den kommende sensommer, at Yoav udgiver "Blood Vine" og i selvsamme anledning kommer til Danmark.

Sidst Yoav spillede i Koncerthuset var i 2010, hvor GAFFA kvitterede med fem stjerner og blandt andet skrev, at publikum overgav sig fuldstændigt til "den europæisk/britisk klingende stemme", der i virkeligheden kommer fra en sydafrikaner, som dog har israelske aner. Læs hele anmeldelsen her.

Billetsalget begynder på onsdag den 29. maj via spillestedernes hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA