x

Guide: Distortion for dummies – og alle andre

Guide: Distortion for dummies – og alle andre

Se billeder af en stribe af de optrædende dj's og billeder fra sidste års festival i GAFFAs gallerisektion

Årets største gadefest i København, Distortion, er lige om hjørnet. Er det første gang, du skal til Distortion, er det ikke så underligt, hvis du synes det hele kan være lidt uoverskueligt at finde rundt i. Med mere end 166 forskellige locations, acts og fester fordelt over fem dage, er der rigeligt at se til. Selv hvis du er garvet gænger. 

Kort fortalt er der gadefester hver dag mellem klokken 16.00 og 22.00, i forskellige områder i København, og fra 22.00 til 06.00 er der klub-fester byen rundt. Gadefesterne er som udgangspunkt gratis, men man kan give et økonomisk bidrag gennem køb af gadearmbånd, hvilket over 11.000 valgte at gøre sidste år. Der er officielle afterpartys onsdag, torsdag og fredag samt det store final party lørdag. Her kræves der billet, som kan købes enkeltvis, eller man kan vælge at købe et turpas, der giver adgang til samtlige fester. Herudover arrangeres et væld af events af andre arrangørerer. 

GAFFA har gennempløjet programmet og giver dig et par bud på, hvad du kan dykke ned i, hvis du føler dig lidt lost eller bare gerne vil have et sted at starte festen. Betragt det som en service og kast dig ellers ud i kampen. Der er masser at komme efter.

Du kan også høre en playliste med 30 af de mest spændende navne fra festivalen. Hør playlisten på Spotify eller WiMP.

ONSDAG: NØRREBRO

Er du til reggae, hiphop og dub, så skal du tage til scenen på Blågårds Plads, hvor Heyday Ølsnedkeren og Sky Juice Reggae holder fest. De har fået dub-ikonet Mad Professor til at optræde, i følgeskab med blandt andre Tue Track, Tudsegammelt, Kaka og EaggerStunn.  

På Sankt Hans Torv er der lagt op til euroforisk dance-stemning, når Syriens største popstjerne Omar Souleyman går på scenen, flankeret af Nørrebro Sound System. 

Bassdrop indtager hjørnet Nørrebrogade/Griffenfeldsgade, hvor de har skaffet én af Danmarks største dj's bag pulten, nemlig Morten Breum. Her forventer de at gentage succesen fra sidste år, hvor Breum mildt sagt væltede Nørrebro. 

Har du lyst til at tage den lidt mere med ro, kan du rykke ud af Nørrebro-området og vende næsen mod Indre By og Studiestræde, hvor der bliver opsat en kæmpe pool. Her kan du slænge dig og nyde tonerne fra den dansk-amerikanske duo Poolside, der leverer californisk inspireret chill-out musik. 

Om aftenen fortsætter Culture Box festen med Jeff Mills, som er medstifter af det legendariske Detroit techno-kollektiv Underground Resistance og har været en afgørende spiller i udviklingen af verdens mest berømte techno-scene og lyd. Jeff Mills har været med siden starten af 1980'erne, og som dj er han kendt for at spille på tre pladespillere, hvor han kan nå op på 70 plader i timen. Der kræves billet eller turpas for at komme ind til festen. 

TORSDAG: VESTERBRO

Dj'en Rune RK er gået sammen med den innovative natklub Simons, der sammen afholder fest på Sønder Boulevard. Under navnet Arti-Farti mødte mere end 10.000 mennesker op til sidste års fest, og det kunne nemt ske igen, når nogle af landet bedste dj's går på scenen i form af Lulu Rouge, Flip, Tomas Barfod, Lou Van, ELOQ, TooManyLeftHands og selvfølgelig Rune RK selv.  

Der er jydeangreb i luften, når det aahusianske iværksætter-kollektiv Culture Works indtager Flensborggade ved Enghave Plads, med håb om at gøre din fredag morgen "rigtig træls". Derfor har de inviteret dj-cremen af den jydske hovedstad på visit med DJ Static i front. Anders Vendelbo og Chris Cheops, Peter Plus og Rasmus Weng samt Train-residenterne Bertram Zanjani og Martin Rohde dukker blandt andre også op. 

Til det officielle afterparty torsdag er det det Londonbaserede pladeselskab Phantasy Sound, der er vært for nattefesten. Erol Alkan er hovednavn og har stået bag et hav af klubhits og remixet for navne som Daft Punk, The Chemical Brothers, Tame Impala, Justice og Interpol. Festen foregår i en parkeringskælder på Langebro på Puggaardsgade. Der kræves billet til arrangementet, som enten kan købes enkeltvis eller som en del af turpasset. 

FREDAG: HAVNEFEST

Movia har udlånt en havnebus, der i pendulfart vil transportere Distortion-gængere mellem Nyhavn og Refshaleøen. Men selvom billetten bare er en normal zonebillet, og turen alt andet end det. Båden bliver nemlig fyldt med dj's, uv-lys og røg. Konceptet fredag har det mundrette navn "maskebal acid-boat-bash kill-lancier.

Om aftenen er der fest i Pumpehuset, hvor DJ Noize vil indtage pulten, sammen med to af landets dygtigste rappere i form af den pladeaktuelle Pede B og manden, der altid er klar på en freestyle, nemlig Per Vers. Til sammen får de tre herrer følgeskab af det eksplosive liveband Tako Lako, der serverer en omgang svedige gypsy-beats. Festen kræver billet eller turpas.

LØRDAG: FINAL PARTY

Lørdag afsluttes Distortion med et brag, når Refshaleøen indtages. Her finder du danske navne som Pharfar, TopGunn, Sukker Lyn, Kasper Bjørke, Vinnie Who og Ukendt Kunstner i selskab med Londons-klubkonge Kode9, Todd Terje, Dj Harvey, Tim Sweeney, Ron Morelli, Schlatofbronx og virkelig, virkelig mange andre navne. Der bliver budt på alt godt inden for disco, house, bass, reggae og trap. Final Party kræver billet eller turpas, og der kan ikke medbringes egen mad og drikke. 

Du kan også høre en playliste med 30 af de mest spændende navne fra festivalen. Hør playlisten på Spotify eller WiMP.

Se billeder af en stribe af de optrædende dj's og billeder fra sidste års festival i GAFFAs gallerisektion


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA