x

Slayer til Danmark

Slayer til Danmark

Et af metalscenens allerstørste og mest indflydelsesrige navne, det amerikanske thrash metal-band Slayer, gæster Store Vega i København tirsdag den 6. august.

Bandet er kendt for deres brutale guitarriff, hurtige soloer, dobbelte stortrommer, voldsomme tempo og meget direkte tekster, og de har dannet skole for utallige andre grupper inden for genren.

Slayer blev grundlagt i 1981 i Huntington Park, Californien af guitaristerne Kerry King (billedet) og Jeff Hanneman. Bandet debuterede i 1983 med albummet "Show No Mercy" og fik sit gennembrud i 1986 med deres tredje album "Reign in Blood" med klassikeren "Angel of Death". De er kendt som et af "The Big Four", de fire store thrash metal-bands sammen med Metallica, Megadeth og Anthrax. Det anslås, at Slayer har solgt over 20 millioner album på verdensplan. 

I marts fortalte guitarist Kerry King til magasinet Metal Obsession, at Slayer arbejder på en opfølger til det meget anmelderroste album "World Painted Blood" fra 2009. Indtil videre har bandet færdiggjort to sange og har ni sange, der skal indspilles. Albummet skulle efter planen udkomme i løbet af 2013 og bliver gruppens 12. studiealbum.

Slayers anden grundlægger, Jeff Hannemann, døde i maj måned, 49 år gammel, af leversvigt efter at have haft tre års orlov fra bandet på grund af en sjælden kødædende sygdom, der ifølge hans læger skyldtes et edderkoppebid. Guitaristen mistede næsten en arm, men var rapporteret i bedring efter intens genoptræning af sit guitarspil og en række hudtransplantationer. Sådan skulle det desværre ikke gå. Hans rolle har siden 2011 været overtaget af Gary Holt fra Exodus.

I februar fortalte trommeslager Dave Lombardo, at han var blevet fyret fra gruppen grundet økonomiske uoverensstemmelser, og at han derfor ikke kom med på gruppens forestående turné til Australien, hvor trommerne i stedet blev spillet af Jon Dette. Hvorvidt fyringen er permanent, er dog i skrivende stund uvist. Lombardo har været ude af bandet og er kommet tilbage to gange tidligere.

Slayer gæstede sidst Danmark i juni 2012 på Copenhell-festivalen. Her uddelte GAFFAs anmelder Morten Thornvig tre stjerner og konkluderede: "Indtrykket var klart, at bandet leverede lige præcis nok til at tilfredsstille de mange sortklædte disciple, men så desværre heller ikke så meget mere end det. Forventningerne til Slayer er altid høje. De skal være høje, når man taler om en af thrash-metallens gudfædre. Fredag aften blev de for en gangs skyld bare ikke indfriet. Vi ved, Slayer kan mere end det her."

Læs i øvrigt GAFFAs store portrætartikel om Slayer her.

Forsalg starter 30. maj via Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA