x

Funk-konge giver to koncerter i Danmark

Funk-konge giver to koncerter i Danmark

Maceo Parker er ofte beskrevet som værende en af hovedarkitekterne bag funken og er desuden en af tidens mest samplede musikere. Parker kalder sig selv for "2 % Jazz og 98 % Funky Stuff".

Den nu 70-årige musiker har blandt andet været saxofonist for James Brown, hvor han var med på det legendariske "Sex Machine"-album og arbejdet sammen med George Clinton om den anerkednte p-funk, der udspillede sig på Parliaments albums i perioden 1975-80. Senere gik Parker solo og lavede blandt andet albums som "Life on Planet Groove" og "Southern Exposure". Parker har desuden spillet med på de fleste plader fra Prince, der i øvrigt kaldte Parker for "The Teacher" samt fungeret som sideman for kunstnere som Red Hot Chili Peppers, Ani DiFranco og Bryan Ferry.

Til trods for, at Parker er oppe i årene, optræder han stadig med fuld energi og med et yderst erfarent band, der i høj grad fokuserer på funk og musikalitet. Sidst Maceo Parker optrådte herhjemme, gav GAFFAs anmelder Sohail Hassan koncerten fire stjerner og ordene "Klassiske old-school funkgrooves i lange baner og tæt sing-a-long-kommunikation med mesteren" med på vejen. Der burde med andre ord være noget at se frem til, når funk-legenden besøger de to danske byer.

Maceo Parker spiller onsdag den 23. oktober Amager Bio i Købehavn og torsdag den 24. oktober Fermaten i Herning. Billetsalget sker henholdsvis via fermaten.dk og billetnet.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA