x

Aarhusiansk producer springer ud som popsanger

Aarhusiansk producer springer ud som popsanger

Aarhusianske Kristian Vad flyttede hjemmefra som 17-årig for at blive producer. 10 år senere, efter succes som producer for blandt andre The Broken Beats, Lars Lilholt og TV-2, springer han ud som popsanger og sangskriver under aliasset Brændt Barn. Mandag den 3. juni udgiver han sin første single, "Bror".

Kristian Vad forklarer, at sangen er en hyldest til det fællesskab, som han deler med en "brødreflok" af producere og musikere i Feedback-studiet i Aarhus. Samtidig er nummeret en erkendelse af, hvor nemt det er at tugte de mennesker, man i virkeligheden har mest til fælles med og holder allermest af:

"På et tidspunkt røg vi ofte i totterne på hinanden og kørte dårlig stil, hvilket er forfærdeligt at tænke på. Man ville jo aldrig gå hen til nogen på gaden og opføre sig lige så uforskammet. Det er den følelse, som "Bror" gør op med," fortæller Kristian Vad.
 
Om valget af kunstnernavn fortæller Kristian Vad: "Det lyder jo bedre end Kristian Vad. Man siger jo "brændt barn skyer ilden", men i vikingetiden betød "brændt barn" et barn, der havde været med sine fædre i krig og var kommet levende hjem. Og mine sange handler også om at kæmpe for noget og om, at man ikke skal give op.

Om det musikalske udtryk i "Bror" siger han: "Det her er endt som ærlig pop. Men måske er det mere end det. Brændt Barn rummer et nærmest arrogant stilrent univers."

"Bror" er meget poppet. Hvorfor er det lige det udtryk, du har kastet dig over?

– Jeg vil gerne lave noget musik, der har masser af energi. Jeg er meget inspireret af Quentin Tarantino og kan gode lide hans power, og jeg syntes, der manglede noget dansk musik med international poplyd. Men jeg skriver teksterne på dansk, for jeg kan bedst udtrykke mig på mit modersmål. Jeg lægger meget vægt på vokalen, fordi jeg har produceret vokaler på over 500 sangere. Og jeg går efter at blive nummer 1.

Spiller du alle instrumenterne selv?

– Det meste, men ikke det hele. Mads Tønder fra The Broken Beats spiller trommer og har været med til at skrive sangen, og Andreas Sommer (Marie Key, Stoffer & Maskinen, red.) spiller keyboards.

Hvad har du mere i ærmet ud over "Bror"?

– Der kommer en single mere meget snart og en ep til efteråret, i samme stil.

Se musikvideoen til "Bror":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA