x

Babyshambles gennemførte Århus-koncert – stærkt forsinket

Babyshambles gennemførte Århus-koncert – stærkt forsinket

Jo, han står der sgu! Pete Doherty er i huset!
Klokken er 23.50, og Babyshambles har netop indtaget scenen på Train i Århus til deres første koncert i Danmark. Kun to timer og tyve minutter forsinket.

Forud for koncerten var mange nok i tvivl om, hvorvidt bandet overhovedet ville dukke op til deres to koncerter i Danmark – den anden finder efter planen sted i Store Vega i København. Den engelske britpop-punk-gruppe har noget nær verdensrekord i koncertaflysninger, forsinkelser og skandaler, primært grundet frontmand Pete Dohertys komplet utilregnelige, stof-omtågede opførsel.

Fredag kl. 14.30 fredag udsendte Train så en pressemeddelelse om, at Babyshambles havde meldt deres ankomst til Train 16.30 og var i landet, ifølge telefonsamtaler mellem Train og GAFFA via bandbus fra Tyskland. Dette viste sig at være en lovlig optimistisk og ikke helt korrekt melding. Bandet meddelte senere, at de først kunne være på Train omkring kl. 23.30 grundet "transportproblemer", som ifølge visse rygter skyldtes, at gruppen havde misset et fly fra England, fordi Pete Doherty var blevet væk i lufthavnen – og at de altså slet ikke kom med bus via Tyskland, men landede i Tirstrup.

Klokken 23.50 gik bandet så på scenen, efter angiveligt at være ankommet til Train få minutter forinden, og derfor uden at have haft den mindste tid til at lave lydprøve. Af samme årsag slingrede lyden i de første par numre lige så meget som den medium påvirkede Doherty selv, men relativt hurtigt kom der styr på sagerne, og Doherty syntes også at blive mere og mere klar i hovedet og tændt, som koncerten skred frem. Også selvom han rutinemæssigt forsøgte at smadre indtil flere mikrofoner og mikrofonstativer. De helt vilde skandaler udeblev dog, og Babyshambles gennemførte 75 minutters forholdsvis vellykket og fængende punkrock-britpop, dog uden ligefrem at imponere musikalsk.

Som nævnt spiller Babyshambles – hvis alt går efter planen – i aften i Store Vega i København. Der er enkelte ledige billetter tilbage på Billetlugen.dk

Læs koncertanmeldelsen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA