x

U2 færdiggør album

U2 færdiggør album

U2 har i løbet af de sidste dage formået at skærpe nysgerrigheden omkring deres kommende, 13. studiealbum. Den ekstra store opmærksomhed kommer, ifølge Rolling Stones, efter at alle bandmedlemmer fredag blev set i på Electric Lady Studios New York, hvor Danger Mouse eftersigende er ved at færdiggøre bandets kommende album. Coldplays Chris Martin blev også spottet ved pladestudiet, men det er dog uvist, om han deltog aktivt i studiearbejdet eller blot var på besøg. Senere samme dag optog U2 en akustisk version af nummeret "Sunday Bloody Sunday" på studiets tag til fordel for kunstprojektet "Inside Out".

U2 har arbejdet på det omtalte album, siden de færdiggjorde deres verdensturné i 2011. Bandet havde egentlig planlagt, at de ville udgive et album med ikke tidligere udgivne sange skrevet i forbindelse med arbejdet på deres forrige album, "No Line on the Horizon", men valgte tilsyneladende at skrotte idéen til fordel for helt nyt materiale. Bono og co. arbejdede i en kort periode med Lady Gaga-produceren RedOne, men valgte siden deres nuværende producer Danger Mouse.

U2's bassist Adam Clayton udtalte for nylig følgende til Hot Press Magazine: "Vi vil meget gerne have et album klar omkring september/oktober/november. Vi arbejder med Danger Mouse, der er en intelligent fyr, og han er meget spændt på det hele. Vi er et godt team, og alt går som smurt, yderst befriende!" og tilføjer, at U2 med det nye album forsøger at træde ud af deres "comfort zone" for på den måde at udfordre sig selv og i sidste ende lave en bedre plade.

U2's tidligere producer Daniel Lanois fortalte desuden i et interview med Globe and Mail, at Bono har spillet nogle brudstykker af de nye sange for ham: "Det lød fantastisk. Meget store sange med meget stor og kraftfuld lyd. Nogle af sangene lå langt fra, hvad de plejer at lave, og andet havde referencer til "Achtung Baby" (U2 album fra 1991, red.). Dét burde være noget, der ville kunne få fansene til at blive hængende!"


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA