x

The Raveonettes hovednavn til dansk jubilæum

The Raveonettes hovednavn til dansk jubilæum

Lørdag den 29. juni fejres Avedørelejrens 100 års jubilæum. Det er på netop denne dato, at den gamle miltærlejr modtog sin brugstilladelse og blev indviet som kaserne, og jubilæet fejres med byfest og musik.

The Raveonettes er blevet valgt som det musikalske hovednavn til festlighederne i Avedørelejren. Den danske duo, der består Sune Rose Wagner og Sharin Foo, fik for alvor skudt deres fælles karriere i gang da de i 2002 skrev kontrakt med det store amerikanske pladeselskab Columbia, der er et af verdens mest anerkendte med blandt andre Leonard Cohen og Bob Dylan i stalden. Gennem de sidste ti år har The Raveonettes udgivet otte album og fire ep'er, og er kendt for hits som "Love in a Trashcan" og "Last Dance". Senest udgav gruppen pladen "Observator", som fik fem ud af seks stjerner af GAFFAs anmelder Rune Schlosser, der skrev følgende om albummet: "Formidabel sans for melodisk håndværk, der konstant bliver komplementeret af guitarens insisterende deltagen," og konkluderer: "Foo og Wagners passable drømmende popindpakninger endnu engang slår fast, at The Raveonettes er en af de sikreste danske leverandører af høj musikalsk kvalitet!".

Nu gæster pop-rock duoen Avedørelejren, der ligeledes huser Filmbyen, og arrangørerne håber, at de to danskere vil passe ind i de militaristiske og kendte omgivelser, som både Avedørelejren og Filmbyen danner rammen om.

Der er gratis adgang til jubilæet, der som sagt afholdes den 29. juni i Avedørelejren i Hvidovre. The Raveonettes spiller klokken 15.30-16.30 efterfulgt af 4 Guys From The Future 17.30-18.30 og et endnu ikke offentliggjort navn 19.30-20.30.

Festlighederne åbnes af Peter Aalbæk Jensen, direktør for Zentropa, der holder til i Filmbyen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA