x

Distortion klar med ny redningsplan

Distortion klar med ny redningsplan

Distortion meldte i sidste uge ud, at der skulle sælges mindst 8000 af de såkaldte gadearmbånd på festivalens sidste dag, hvis den skulle kunne forsætte i dens nuværende form de kommende år. Dette nåede festivalen imidlertid ikke. I alt blev der solgt cirka 9000 gadearmbånd mod de ønskede 14.000 i løbet af festivalen.

I dag skriver Politiken, at Distortion lægger op til en helt ny plan for festivalen. Det nye forslag inkluderer fem små gadefester i stedet for de tidligere større gadefester. Det store Final Party skal desuden ikke længere finansiere gadefesterne. Beslutningen understreges ved følgende udtalelse, der er kommet via Distortions nyhedsbrev "Human Infomail": "Final Party har altid været Distortions store slagvare. I mange år har indtægterne fra Final Party været med til at holde gadefesterne flydende. Det gjorde vi for sjov. De dage er nu bag os!".

Hvad der skal ske til de små gadefester, mener festivalen desuden er op til deltagerne selv. Festivalen vil gerne stå for planlægning, rengøring og salg af de gadearmbånd, der skal finansiere festilighederne, men udtaler ellers: "Resten er jeres egen fest, jer som har lyst til at spille og bidrage. Vi jonglerer med glæde med projektet for at holde den kørende, holde gaden ren og sikker – men I må forstå, at gadefesten er jeres egen fest!". 

Thomas Fleurquin, der er Distortions direktør, har tidligere sagt i et interview til Politiken, at det var en mulighed, som en del af de nødvendige besparelser, at man lukkede endnu en gadefest ned, eller gjorde den ene af dem til en betalingsfest. Dog er disse overvejelser altså nu skrottet til fordel for fem små gadefester.

Udmeldingen kommer til trods for, at det ser ud til, at festivalen i år kommer ud med et overskud. Det skal dog huskes, at festivalen stadig har en stor gæld til Københavns Kommune, der kommer fra oprydningen af de gadefester, der blev holdt i 2011. Distortions gæld endte på omkring 800.000 kroner, hvilket betyder, at festivalen både nu og i fremtiden skal have sparebrillerne på, når den planlægger landets største gadefest.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA