x

135 musikere får støtte af Statens Kunstfond

135 musikere får støtte af Statens Kunstfond

135 komponister inden for rytmisk musik har i år modtaget økonomisk støtte af Statens Kunstfond i form af arbejdslegater. Nu er det så blevet offentliggjort, hvilke artister der er blevet de heldige modtagere i år.

På listen finder vi en lang række af danske komponister, både velkendte, etablerede og nye, upcoming. 

Højeste beløb givet til en enkelt person lyder på 120.000 kroner, og det er der fire artister, som har fået. Det er Nanna Øland Fabricius aka Oh Land (billedet), saxofonist og sangskriver Maria Faust, jazzguitarist Jakob Bro og forsanger i Moi Caprice, Michael Møller.

Dernæst finder vi blandt andet Isam Bachiri fra Outlandish, der har modtaget 80.000 kroner og Mikael Simpson, som har fået 60.000 kroner.

Af "nykomlinge" kan nævnes Christian Hjelm (25.000 kroner), Hanna Schneider (25.000 kroner), Barbara Moleko (35.000 kroner) og Kirstine Stubbe Teglbjærg (25.000 kroner).

Også en række bands har fået støtte, heriblandt Mew, Turboweekend og When Saints Go Machine, der begge har fået 25.000 kroner per medlem og lidt mindre til eksempelvis Alcoholic Faith Mission, der har fået tildelt 12.000 per medlem. Det beløb undergåes kun af én anden gruppe, nemlig københavnske Driss Nation, der har fået 10.000 kroner per medlem, og altså er lavest tildelte beløb til gruppe.

Det er Statens Kunstfonds tremandsudvalg, som har godkendt ansøgninger, bestemt og tildelt beløbene til de forskellige musikere.

Du kan se den fulde liste over musikerne, der har modtaget støtte her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA