x

Guide: Weekendens bedste koncerter

Guide: Weekendens bedste koncerter

Weekenden nærmer sig, oven i købet med pænt vejr, og vanen tro giver GAFFA dig en guide til en række spændende musikalske oplevelser i hele landet, ude som inde og inden for en lang række forskellige genrer.

FREDAG:

København:

Kashmir, Tivolis Fredagsrock klokken 22.00

Egentlig skulle Private med Thomas Troelsen i front have givet sin første koncert i over 10 år, men koncerten er udskudt på ubestemt tid grundet produktionsmæssige problemer. I stedet tager Kasper Eistrup & Co. over og lover både sange fra det nye, roste album "E:A:R" og højdepunkter fra det store bagkatalog.

Aarhus:

Turboweekend, Tivoli Friheden, klokken 20.00

Også Tivoli i Aarhus er ramt af en aflysning i aften, for egentlig skulle Aura have optrådt, men hun har fået stemmeproblemer, og i stedet underholder elektrorockerne med Silas Bjerregaard i front. Og da bandet i 2011 fik en Danish Music Award som årets liveband, er det nok ikke så dårligt endda.

Skive:

Skive Festival

Skive Festival er i fuld gang. Fredag aften kan du blandt andet opleve Loreen, Rasmus Seebach og D-A-D, og lørdag slutter festivalen med blandt andre Burhan G, Medina og Nephew.

LØRDAG:

København:

EDM CPH, Refshaleøen, 15.00

Refshaleøen bliver indtaget af en lang række af Danmarks og verdens førende club-dj's med Tiësto (billedet), Steve Angello og Rune RK blandt hovednavnene. 12 timers Electronic Dance Music – rigtig god fornøjelse!

3 Doors Down, Store Vega, 20.00

Det amerikanske rockband 3 Doors Down spillede for knap et år siden en udsolgt koncert i Vega, og nu er de her så igen og kan i skrivende stund melde tæt på udsolgt med deres energiske rocknumre og storladne ballader.

Peter Murphy, Loppen, 21.00

Den tidligere sanger i kult-goth-bandet Bauhaus, der havde deres storhedstid i slutningen af 70'erne og begyndelsen af 80'erne, fremfører lutter Bauhaus-numre. Et must for goth-fans.

Grenaa:

TV-2, Grenaa Havn, klokken 21.00

Grenaa Havn holder 200 års jubilæum, og samtidig indvies Danmarks hidtil største havvindmøllepark på 111 vindmøller i farvandet mellem Grenaa og Anholt. Det fejres med en gratiskoncert, hvor TV-2 er hovednavn, og alle er velkomne.

Middelfart:

Rock Under Broen, Middelfart, klokken 12.00

Festivalen ved den nye Lillebæltsbro er i det forgangne år både gået konkurs og genopstået, og i år afvikles festivalen for 25. gang. Blandt årets navne kan nævnes Alphabeat, Tim Christensen, Tina Dickow, Kashmir, Kim Larsen & Kjukken, Magtens Korridorer, Medina, Barbara Moleko og Rasmus Seebach, og det hele slutter med et stort jubilæumsshow med blandt andre Emmelie de Forest, Love Shop, MC Einar, Sko/Torp, Sort Sol og mange flere.

SØNDAG:

København:

Pet Shop Boys, Falconer Salen, 20.00

Neil Tennant & Chris Lowe er tilbage i Danmark kort før udgivelsen af deres 12. studiealbum, "Electic", som udkommer 15. juli. Det er dog under et år siden, elektropopduoen sidst udgav et album, så de er tilsyneladende i det kreative hjørne for tiden. Duoens sidste koncert i Danmark, i KB Hallen i december 2009, fik i øvrigt hele seks stjerner af GAFFAs anmelder Ras Bolding, så der er noget at se frem til. Koncerten er da også udsolgt, og der er venteliste.

Noah And The Whale, Lille Vega, 21.00

Det engelske indiefolkband er aktuelle med deres fjerde album, "Heart of Nowhere", som GAFFAs Pelle Sonne Lohmann tildelte fire stjerner og følgende dom: "At Noah And The Whale er modnet og synes at hvile i sig selv og den lyd, man nu en gang har valgt at satse på i anden halvdel af karrieren, er noget af det mest opløftende ved 'Heart Of Nowhere' – vekselvirkningen mellem det indadvendt melankolske, det intime og det dansabelt berusende fungerer upåklageligt, og Finks stemme er varm som altid, men mest af alt frydes man over, at bandet har fundet frem til et udtryk, som alle synes at trives med." Der er i skrivende stund kun få billetter tilbage.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA