x

Kings of Leon annoncerer nyt album

Kings of Leon annoncerer nyt album

Nashville-gruppen Kings of Leon har netop – via talkshow-værten Jimmy Fallon – annonceret udgivelsen af deres sjette album. Udspillet får titlen "Mechanical Bull" og er på gaden 24. september. Albummet får dermed en titel på fem stavelser, ganske som gruppens øvrige fem album, "Youth & Young Manhood" (2003), "Aha Shake Heartbreak" (2004), "Because of the Times" (2007), det internationale gennembrud "Only by the Night" (2008) og "Come Around Sundown" (2010).

Bandets bassist, Jared Followill, afslørede et par detaljer om bandets nye materiale i en Q&A-session med fans over Twitter forleden.

Til spørgsmålet om hans yndlings-Kings of Leon-album var svaret: "Øøh. Jeg tilhører i minoriteten af dem, der kan lide den sidste. Men den nye er helt klart oppe i toppen."

En fan spurgte efterfølgende så, om det nye materiale lød ligesom bandets tidligste albums, hvortil Jared tilføjede: "Ikke rigtigt. Der er absolut elementer af det. Sange. Dog ikke som en helhed. Det er en kulmination af alle vores album."

Endnu en nysgerrig fan forhørte sig om, hvilken Kings of Leon-æra det nye album mindede om. "Viben/feelingen kan sammenlignes med de første album. Men det er dog meget mere musikalsk kompliceret, så jeg bliver nødt til at sige de sidste to."

Kings Of Leon var sidst albumaktuelle i 2010 med "Come Around Sundown", som modtog fem stjerner fra GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen. I 2011 måtte gruppen dog aflyse deres turné, kort efter koncerten på Roskilde Festival, da forsanger Caleb Followill måtte en tur på alkoholafvænning.

Bandet er aktuelle i Danmark til sommer, hvor de er ét af hovednavnene på plakaten til årets Smukfest i Skanderborg. Og mon ikke de spiller noget af det nye materiale her?

Se Jimmy Fallon annoncere det nye album:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA