x

Bloc Party holder pause efter sommeren

Bloc Party holder pause efter sommeren

Bloc Party har tidligere i deres karriere gået hver til sit, og det er også det, bandet planlægger at gøre efter sommerens festivalkoncerter ifølge The Guardian. Gruppen har endnu ikke besluttet, hvor lang tid pausen kommer til at vare, men det er planen, at de skal ud og arbejde som individuelle musikere – både for deres egen skyld, og for gruppedynamikkens skyld: "Når vi har afsluttet sommerens festivaler, tager vi en pause. Pausen kan i dette tilfælde i princippet komme til at vare indtil 2016. Den vil vare mindst seks måneder, men måske varer den et år, måske varer den to år. Det er svært at sige. Hver gang vi vælger at holde en pause for at folk kan gøre deres egne ting, har pausen med at blive forlænget," udtaler bandets guitarist Russell Lissack.

Bloc Partys sidste pause var i perioden fra 2009 til 2011, men som ifølge bandets forsanger, Kele Okereke, føltes det ikke altid som en pause, men mere som et brud: "Måske laver vi aldrig en plade igen," sagde han dengang til The Guardian og tilføjede, at gruppen ikke havde fungeret godt i et stykke tid. Russel Lissack siger følgende om samme sag: "Vi har det som en rutchebane, hvor det både går utrolig meget op og utrolig meget ned. Det kan eksempelvis være, at vi spiller en fantastisk koncert den ene dag, hvor intet kan få os ned, men så den næste dag, skal der bare det mindste til, at vi hader hinanden." Den dårlige gruppedynamik skulle efter sigende have kulmineret under gruppens turné efter albummet "Intimacy" fra 2008.

Men nu har bandet altså lært af deres fejl, og Kele Oreke har tidligere udtalt, at han håbede, at bandet ville kunne finde ud af at beskytte sig over for den udbrændthed, de som band nogle gange har været udsat for. Dog man kan diskutere, hvorvidt dette er lykkedes, når gruppen nu igen har brug for en pause fra hinanden. Dog må man håbe, at bandet kan holde hinanden ud, indtil sommeren er slut, hvor de blandt andet skal spille på NorthSide Festival herhjemme og Exit, Isle of Wight og Istanbul Calling i udlandet.

Bloc Party planlægger at "sige farvel" med en ny ep, der vil blive udgivet i slutningen af sommeren.

Det er i morgen muligt at opleve Bloc Party på NorthSide Festival i Aarhus, hvilket sker klokken 17.15 på festivalens blå scene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA