x

Copenhell-arrangør: Festivalen har været vores bedste til dato

Copenhell-arrangør: Festivalen har været vores bedste til dato

Copenhell er overstået efter en weekend med metal ad libitum på Refshaleøen i København – i alt 32 bands fra ind- og udland, fra Alice In Chains til Testament. Oven på oprydningen har vi fanget talsmand og booker Jeppe Nissen fra arrangøren Live Nation for at få en evaluering.

Hvordan synes du selv, Copenhell er gået?

– Jeg synes overordnet, at det har været vores bedste festival indtil videre (festivalen startede i 2010, red.). Der var ingen aflysninger, det var nogle fede koncerter, og der kom godt med publikummer. Vejret var desværre ikke det bedste, men publikum var jo nogle hårdføre vikinger, så de rystede det af sig. Vi har også den fordel, at vi ligger på en betonplads, så efter at vi havde haft nogle slamsugere inde og tømme brøndene, kunne folk gå i gummisko på området igen.

Hvor mange billetter solgte I – og hvad er kapaciteten?

Lidt over 9000, hvilket er knap 1000 flere end sidste år og vores bedste salgstal til dato. Vi kunne have haft plads til 11-12.000, men lidt over 9000 er absolut tilfredsstillende.

Hvordan ser økonomien så ud?

– Den ser fornuftig ud, så vi forventer at komme ud med et overskud, men hvor stort det bliver, ved vi ikke endnu.

Hvordan endte sidste års resultat?

– Vi endte med et lille overskud, men det præcise tal oplyser vi ikke.

Et af jeres hovednavne var Alice In Chains, som jo ikke spiller rigtig metal, men en lidt blødere tung rock. Var det rigtigt at booke dem?

– Ja, festivalpladsen var jo pakket, da de spillede, og koncerten har fået rigtig gode anmeldelser, og jeg har også kun hørt ros fra publikum til koncerten. Og hvis man kan lide hård rock, burde man også kunne lide Alice In Chains. De har jo nogle riffs fra undergrunden.

Så man kunne godt forestille sig, at I fremover også vil booke navne, som ikke er rigtig metal?

– Ja, det kan man sagtens, bare det er i nærheden.

Vikingelandsbyen en succes

Der er nogle publikummer, der har kritisereret, at øl og mad var for dyrt. Øl kostede 40 kroner, og det meste mad kostede fra 65 kroner og opefter. Det er jo ret dyrt, hvis man eksempelvis er studerende.

– Ja, jeg kan da godt forstå, hvis der er nogle gæster, der har lommesmerter i dag, men vi er nødt til også at tjene lidt penge på øl- og mad for at kunne booke den gode musik. Og en billetpris på 775 kroner for 32 bands på to dage synes jeg er rimeligt.

Der var en meget lang kø, da festivalpladsen åbnede – op til halvanden time, siger nogle. Var det rimeligt?

– Nej, men det viste sig åbenbart, da alle havde valgt at ankomme til festivalpladsen på samme tid, og det er da positivt, at folk vil have det hele med frem for at komme dryssende. Men vi fik indkaldt ekstra mandskab til at sætte armbånd på folk, vi serverede billige øl til dem, der ventede, og så sørger vi selvfølgelig for at være forberedt på noget lignende næste år.

Har I ellers nogle idéer til forbedring eller nye tiltag næste år?

– Vi har brugt meget energi på at udvikle festivalområdet i år med blandt andet den nye vikingelandsby Asgård, og den var en stor succes, så den regner vi med at komme igen med næste år. Og måske skal vi have flere indslag af den type. Med hensyn til musikprogrammet synes jeg, vi har den rigtige profil. Der er noget for enhver smag inden for metal, uanset om man er til death metal, black metal, metalcore eller noget helt fjerde. Personligt kunne jeg godt have ønsket mig et eller to bands mere, der appellerer til de helt unge, ligesom Parkway Drive gjorde. Ellers er jeg godt tilfreds, og det er i øvrigt imponerende, hvor godt folk har passet på hinanden, selvom der har været masser af mænd og masser af øl, og folk er gået hårdt til hinanden foran scenerne.

I ligger i samme weekend som NorthSide i Aarhus. Vil I blive med med det?

– Det vil tiden vise, men vi appellerer jo til et ret forskelligt publikum, så jeg tror ikke, der er nogen stor konkurrence. Jeg har hørt nogle sige, at de gerne ville have set Nick Cave, for han dyrker jo også det mørke, men ellers er der ikke rigtigt noget overlap.

Se hele GAFFAs Copenhell-dækning her.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA