John Cale til Aarhus Festuge

John Cale til Aarhus Festuge

Aarhus Festuge kommer i år til at kunne præsentere det tidligere Velvet Underground-medlem John Cale til den uofficielle åbning af Festugen, der i år ligger fra den 30. august-den 8. september.

Den uofficielle åbning sker derfor den 29. august i Rådhushallen, hvor man får mulighed for at opleve den 71-årige sanger og multimusiker John Cale. Til koncerten vil man kunne høre sangene fra Cales album "Music for a New Society" fra 1982. Det er første gang, at albummet spilles live i sin helhed, og det har gennem tiden opnået en form for kultstatus, idet det er så svært at opdrive. Sangenes tekster handler blandt andet om, at man altid kan finde tegn på liv, lige meget hvad der ellers måtte ske i den omkringliggende verden. "Music for a New Society" stemmer derfor godt overens med Aarhus Festuges tema: "Tegn på liv i en ny virkelighed". 

Til koncerten i Aarhus kommer John Cale til at optræde med sit eget band samt lokale korsangere og strygere. Det bliver som sagt første gang, at Cale opfører en koncert som denne, og han udtaler følgende om set-up'et: "Under forberedelserne til at skulle spille "Music for a New Society" live har der konstant været en diskussion imellem at skulle rette på det eksisterende vanvid eller skubbe det videre ind i en anden verden". Som sagt vil Cale primært spille sange fra kult-albummet, men han vil også give publikum mulighed for at høre et par af sine nyere sange.

Ud over John Cale vil amerikanske Jim White og den britiske singer-songwriter Beth Orton også spille til den uofficielle åbnning af festugen.

Koncerterne foregår i Rådhushallen i Aarhus den 29. august klokken 21, og billetterne kan findes via aarhusbilletten.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA