x

Kim Deal forlader Pixies

Kim Deal forlader Pixies

Kim Deal, bassist og korsanger i det alternative Boston-band Pixies siden gruppens dannelse i 1986, har forladt gruppen, fortæller de øvrige medlemmer på Facebook.

Pixies var et af ​​de vigtigste alternative rockbands i slutningen af ​​80'erne og begyndelsen af ​​90'erne og var med deres blanding af poppede melodier og støjende punkrock en stor inspirationskilde for blandt andre Nirvana. I 1993 gik bandet imidlertid i opløsning, og forsanger Black Francis – der egentlig hedder Charles Michael Kittridge Thompson IV – gik solo under navnet Frank Black. Kim Deal helligede sig sit eget band, The Breeders, som albumdebuterede allerede i 1990, ligesom hun i 1995 udgav et enkelt album i front for en anden gruppe, The Amps.

I 2004 blev Pixies genforenet og spillede blandt andet på Roskilde Festival samme år. Siden da har de lejlighedsvis turneret, senest da de gav en række koncerter i 2009-2011, hvor det legendariske album "Doolittle" fra 1989 blev spillet i sin helhed. De har imidlertid ikke udgivet et nyt album siden 1991. Alle gruppens album udkom på det stilskabende engelske pladeselskab 4AD, der dengang også var kendt for navne som Cocteau Twins, Dead Can Dance og Throwing Muses og i dag har grupper som The National, Bon Iver og danske Efterklang og Indians i stalden.

På Facebook skriver de tre tilbageværende Pixies-medlemmer Black Francis (sang, guitar), Joey Santiago (guitar) og David Lovering (trommer) følgende:

"Vi er kede af at sige, at Kim Deal har besluttet at forlade Pixies. Vi er meget stolte over at have arbejdet med hende on-off over de sidste 25 år. På trods af hendes beslutning om at gå fra os vil vi altid betragte hende som et medlem af Pixies, og hendes plads vil altid være ledig til hende. Vi ønsker hende alt det bedste."

Foruden at være bassist i Pixies sang Kim Deal lead-vokal på enkelte af gruppens numre, eksempelvis "Gigantic", som du kan se bandet fremføre nedenfor i udgivelsesåret 1988:Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA