x

Kirstine Stubbe Teglbjærg klar med turné

Kirstine Stubbe Teglbjærg klar med turné

Kvindestemmen i Blue Foundation indtil 2009, Kirstine Stubbe Teglbjærg, har gjort indtryk i både ind- og udland, og i april måned udgav den danske sangerinde sit første soloalbum "Hamskifte". Nu er Teglbjærg klar med en efterårsturné.

Da Kirstine Stubbe Teglbjærg forlod Blue Foundation i 2009, forsvandt hun helt fra offentligheden og har siden arbejdet med sit soloprojekt. I august 2012 vendte hun så tilbage med sin første solosingle, "Drømmenes Lyd", og blev senere aktuel med single nummer to, "Tæppet Er Faldet".

Kirstine Stubbe Teglbjærg tilbragte tre år i selvvalgt kreativt eksil i sin søgen efter sin egen lyd. I sit studie på Vesterbro har hun skrevet, arrangeret og produceret en række numre og har bygget sin lyd op af en blanding af manipulerede reallyde, spillede fysiske og elektroniske instrumenter og sin karakteristiske stemme. Den kreative proces endte som sagt ud i albummet "Hamskifte", der udkom i april i år. Albummet er, i modsætning til Blue Foundations musik, lavet på dansk, og GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann skrev blandt andet følgende om albummet i sin firstjernede anmeldelse: "Den ret konsekvente vekselvirkning mellem tyst eftertænksomme og mere råt pågående numre virker efter hensigten - på evigt omskiftelige præmisser holdes lytteren til ilden, og det fungerer brandgodt", og tilføjer: "helt forventeligt er Teglbjærgs stemme et på samme tid betagende og afgørende aktiv, og det er som altid en forførende fryd at lade sig suge ind i kvindens omfavnende vokale univers".

Kirstine Stubbe Teglbjærg fortæller selv følgende om "Hamskifte": "Jeg har holdt mig i undergrunden, arbejdet alene i mit studie i København, søgt efter en ny lyd, min lyd. Jeg startede helt fra ingenting og har stille og roligt bygget energien og musikken op og næret min flamme".

Kirstine Stubbe Teglbjærg blev medlem af Blue Foundation i 1998. I 2001 debuterede gruppen med det triphop-inspirerede album "Blue Foundation", der i 2004 blev fulgt op af "Sweep of Days", hvorfra singlerne "As I Moved On", "End of the Day" og "Save This Town" blev pæne hits. I 2007 udgav Blue Foundation deres seneste album med Teglbjærg, det mere støjrock- og elektronikapåvirkede "Life of a Ghost", hvorfra "Eyes on Fire" markerede sig internationalt og blandt andet blev brugt på soundtracket til filmen "Twilight". Et remix af sangen har i skrivende stund hele 39 millioner afspilninger på YouTube. En anden sang med Teglbjærg, "Sweep", kom med på lydsporet til filmen "Miami Vice".

Kirstine Stubbe Teglbjærg har også indspillet duet med indie-singer-songwriter-legenden Mark Kozelek (Red House Painters/Sun Kil Moon) og modtog blandt andet sammen med Blue Foundation en Danish Music Award for Årets Danske Urban Udgivelse 2005 samt nominering som Årets Sangerinde og en guldplade for albummet "Sweep of Days" samme år.

Om sin tid i Blue Foundation fortæller Teglbjærg: "Jeg vil altid være stolt af det, jeg har været med til at skabe i Blue Foundation. At spille koncert foran et menneskehav på Roskilde Festival er noget af det største, jeg har oplevet, og jeg kan ikke beskrive, hvor meget det betyder, at så mange mennesker over hele verden har lyttet til vores musik. Jeg savner mødet med disse mennesker, og jeg håber at genfinde nogle af jer derude, selvom der er gået lang tid".

Foruden arbejdet med at skrive sin egen musik har Teglbjærg, siden hun forlod Blue Foundation, også skabt musik til de to teaterforestillinger "Når jeg forsvinder under mig" (JacoBole Teatret 2008/2009) og "Blackout" (MuteComp. 2012), og har siden januar 2012 været jurymedlem i komiteen for Nordisk Råds Musikpris.

Kirstine Stubbe Teglbjærgs efterårsturné ser således ud:
05.09: Radar, Aarhus
06.09: Fermaten, Herning
07.09: Von Hatten, Randers
14.09: Rust, København
20.09: Kulturstationen, Vanløse

På turnéen medbringer hun et band, der blandt andre består af Nikolaj Nørlund og musikere fra både Under Byen og det tidligere Blue Foundation.

Billetsalget er i gang, og billetterne kan erhverves via de forskellige spillesteders hjemmesider samt findes via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA